Infrastruktuuri ja palvelut

Kulkuyhteydet

Kaarina sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella.

Matkaa Turkuun on alle 10 kilometriä ja E18 – moottoritietä pitkin Helsinkiin noin 150km. Föli eli Turun seudun joukkoliikenne kuljettaa bussilla lähikuntiin sekä sisäisesti. Lisäksi 110 – tietä pitkin kulkee myös muita liikennöitsijöitä.

Junaliikenteen lähimmät asemat ovat Kupittaan asema ja Turun päärautatieasema. Kaarinan kaupungilla on pienvenesatamatoimintaa Voivalassa, Hovirinnassa, Koristonrannassa sekä Littoisten järvellä. Turun matkustajasatamasta pääsee Ahvenanmaalle ja Tukholmaan ja Naantalista Kapellskäriin. Lähin lentoasema on Turussa.

Maapolitiikka

Yritystontteja ja toimitiloja Kaarinalta löytyy erityisesti moottoritien varrelta. Maapolitiikan keinoja linjataan maapoliittisessa ohjelmassa, jossa valtuusto määrittelee maapoliittiset tavoitteet ja periaatteet. Yritysalueiden maapoliittinen ohjelma on tullut voimaan vuonna 2012.

Palvelut

Kaarinassa on 10 suomenkielistä perusopetuksen koulua ja yksi ruotsinkielinen. Lisäksi Kaarinassa on päivälukio ja aikuislinja. Turun seudulla toimii kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Ammattikouluista Kaarinassa sijaitsee Ammattioppilaitos Livian toimipiste, joka tarjoaa maatalous-, puutarha-, ja luonto- sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta Kaarinassa on erityinen hyvinvointipalveluiden palvelualue, joka sisältää hyvinvoinnin edistämisen, perhe- ja vammaispalvelut sekä kotihoito- ja vanhuspalveluja. Näistä esimerkiksi hyvinvoinnin edistäminen jakautuu edelleen kansalaisopistoon, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluihin. Kaupunki tuottaa tällä hetkellä merkittävän osan palveluistaan itse.

Kansalaisopisto järjestää opetus- ja harrastustoimintaa kaikenikäisille. Kaupungissa on kaksi liikuntahallia, Vaparin liikuntatilat, uimahallit, kolme yleisurheilukenttää ja useita ulkokenttiä. Monipuolinen luonto vaellusreitteineen ja saaristoineen tarjoaa lisämahdollisuuksia.

Elinkeinopolitiikka

Kaupungin elinkeinopolitiikkaa toteutetaan kaupungin omina toimenpiteinä (Kaarinan Kehitys Oy) sekä seudullisena yhteistyönä (Turku Science Park). Muita keskeisiä elinkeinopolitiikkaa tukevia toimijoita ovat mm. Kaarinan Yrittäjät, Piikkiön Yrittäjät ja Varsinais-Suomen Yrittäjät.