Maaseutuyritysten tuen haku on avattu - ELYn ja Business Finlandin kehittämisrahat lakkautetaan - Yritysten yleis- eli kustannustuki tulossa

28.5.2020

Maaseutuyritysten tuen haku on avattu

Maatilakytkentäiset ja maataloustuotteita jalostavat mikroyritykset, kalatalouden yritykset sekä maatalouden alkutuotanto ovat nyt kriisitukien piirissä ja haku on avattu.
 
Koronavirusepidemiasta kärsivät maatilojen yhteydessä toimivat maaseutuyritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, erikoistuneen alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset voivat hakea väliaikaista kriisitukea. Haku on avattu
Hyrrä-järjestelmään.

Tuet ovat suoraa tukea ja osoitettu niille poikkeustilanteesta kärsiville yrityksille, jotka ovat rajautuneet TEM:n tukien piiristä pois. Tuissa ei ole takaisinmaksuvelvoitteita eikä niiden saaminen edellytä kehittämistoimia. Asetukset ovat määräaikaisia ja voimassa vuoden loppuun.

Maatilan yhteydessä harjoitettavalle yritystoiminnalle ei ole toimialarajoituksia.

Lue lisää maaseudun yritysten tuista Ruokaviraston sivuilta
täältä

Hyrrä-järjestelmän ohje tuen hakemiseen
tässä.
 

ELYn ja Business Finlandin kehittämisrahat lakkautetaan - Yritysten yleis- eli kustannustuki tulossa
 
Yritysten kustannustuen astuessa voimaan ELYn ja Business Finlandin kehittämisrahat lakkautetaan. Tällä hetkellä ELY-keskukset ja Business Finland myöntävät yrityksille koronavirustilanteen kehittämisavustusta. Hallitus linjasi, että näiden ns. koronatukien haut suljetaan samassa yhteydessä, kun kustannustukea koskeva hallituksen esitys annetaan. Toimi siis nopeasti, jos suunnittelet näiden tukien hakua.

Lue TEM:n tiedote asiasta
tästä.