Osallistu Kaarinan ilmasto-ohjelman tekemiseen – vastaa kyselyyn ja kerro arjen ilmastoteoista

16.11.2020

Ilmaston lämpeneminen on maailmanlaajuinen kriisi. Jokainen meistä voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään sekä pienillä että isoilla teoilla. Kaarinan kaupungin asukaskyselyssä voit kertoa, millaisia vaikuttavia ilmastotekoja sinä voisit tehdä tai mitä toivoisit, että kaupunki tekisi. Kyselyyn voi vastata 13.12.2020 asti ja vastaajien kesken arvotaan palkintoja.

Ilmastonmuutosta voi hillitä

Ilmaston lämpeneminen on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistä. Muutokset ilmastossa vaikuttavat luonnon ekosysteemeihin, ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä elinkeinoihin. Ilmastonmuutoksen etenemistä voidaan edelleen hillitä vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä.

Jokainen meistä voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään sekä pienillä että isoilla teoilla. Lyhyiden automatkojen taittaminen kävellen tai pyörällä, asunnon lämpötilan laskeminen 1-2 asteella, vain tarpeellisten hankintojen tekeminen tai kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtyminen ovat esimerkkejä pienistä ilmastoteoista. Isompia ilmastotekoja ovat esimerkiksi ulkomaanmatkan korvaaminen mökkilomalla saaristossa ja siirtyminen sähköauton omistajaksi tai kokonaan julkisen liikenteen käyttäjäksi.

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ensiarvoisen tärkeitä ovat energiaratkaisuihin liittyvät valinnat kuten fossiilisista polttoaineista luopuminen, energian säästäminen, energiatehokkuuden parantaminen sekä kestävien energiaratkaisujen käyttöönotto. Päästövähennysten lisäksi hiilen sidonta ja metsien kestävä käyttö ovat tärkeitä ilmastonmuutoksen hillinnän keinoja.

Vastaa asukaskyselyyn - ota kantaa ilmastonmuutokseen

Millaisia vaikuttavia ilmastotekoja sinä olisit valmis tekemään? Miten toivoisit Kaarinan kaupungin toimivan?

Vastaa ilmastokyselyyn 13.12.2020 mennessä tästä

Kaikkien vastaajien kesken arvotaan palkintoja.

Lisätietoja:

Ympäristöinsinööri Pasi Saario, puh. 050 373 2578
Hyvinvointikoordinaattori Hanna Inkeroinen, puh, 050 595 4000