Satoja kilometrejä uusia virkistysreittejä

22.6.2017

Vihreää valoa kuntien rajoja ylittävälle laajalle virkistysreitistöhankkeelle

Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo lähtevät toteuttamaan Varsin Hyvä ry:n tänään hyväksymää hanketta helposti tavoitettavista matalankynnyksen liikunta- ja ulkoilukohteista omaehtoisen liikkumisen lisäämiseen. Työn tuloksena syntyy valmis suunnitelma itäisten kuntien alueen yhtenäisestä virkistysreitistöstä, joka yhdistää Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon reitit satoja kilometrejä käsittäväksi kokonaisuudeksi.

Nyt hyväksynnän saaneen hankkeen tavoitteena on koota reittien kartta-aineisto ja neuvotella reittien käytön edellyttämät luvat ja suostumukset. Reittien suunnittelu ja neuvottelut sekä maanomistajien ja tienhoitokuntien että muiden tahojen kanssa käynnistyvät kesälomien jälkeen.  Itse reitistön merkitseminen maastoon ja palveluvarustukset, kuten nuotiopaikat, toteutetaan omana hankkeenaan välittömästi tämän hankevaiheen jälkeen. Ensimmäisistä valmiista reiteistä ja niiden varrella sijaitsevista palveluista pääsee nauttimaan kesällä 2018.

 

Virkistysreitistöjen kehittämisestä hyötyvät toteuttavien kuntien asukkaat, matkailijat ja matkailualan yritykset. Patikointi, pyöräily ja melonta kuuluvat matkailun nousevaan Outdoors – trendiin: yhä useampi haluaa tutustua paikalliseen luontoon, kulttuuriin, ruokaa ja ihmisiin ja samalla liikkua terveellisesti.

Laajimpana tavoitteena siintää yhteistyökuntien mielessä Raaseporin-Hangon seudun ja Varsinais-Suomen kattava virkistysreitistö, joka muodostaisi valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti merkittävän ja ympäristöltään kiinnostavan kokonaisuuden. Salon, Kemiön saaren ja Paraisten alueella on jo kehitetty pyöräilyreittejä sekä oman alueen asukkaiden, että matkailijoiden käyttöön. Täydentämällä tätä reitistöä on mahdollista luoda Turunmaan saariston rannikkoreitit – kokonaisuus.

Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon hanke toteutetaan ajanjaksolla 1.8.2017–28.2.2018.

 

Logo