Kaarina Business Race 2017 voittajat on palkittu

6.9.2017

Kaarina Business Race, palkintojen jako 5.9.2017

Kaarinan kaupunki ja yrittäjäyhdistykset järjestivät jo neljättä kertaa yrityskisan Kaarinan yhdeksäsluokkalaisille yhteistyössä kaupungin yhtenäiskoulujen kanssa. Kaarina Business Race kisattiin perjantaina 1.9.2017. Tapahtumalla juhlistetaan tänään 5.9.2017 vietettävää kansallista Yrittäjyyden päivää.

Yrityselämä tutuksi nuorille, yrityksille ideoita ja energiaa


Kaarinan 9-luokkalaisille järjestettiin perjantaina 1.9. Business Race -kisa, jossa nuoret jalkautuivat ryhmissä kiertämään kaarinalaisissa yrityksissä, kaupungin toimipisteissä ja muilla rastipaikoilla. Kisan ajatuksena on tutustuttaa nuoret yrittäjyyteen, yritteliäisyyteen ja työelämään. Yritykset pääsevät puolestaan kohtaamaan tulevaisuuden asiakkaita ja työntekijöitä.
Tapahtuman ideoija Ville Mattila Eventio Oy:stä toteaa: ”Business Race -tyyppinen tapahtuma on oiva tapa tuoda omaa yritystä esiin paikallisille nuorille ja myös käyttää hyödyksi nuorten ideoita ja energiaa.” ”Toisaalta yrityksiin käytännössä tutustumalla nuoret saavat käsityksen siitä, minkälaisia yrityksiä ja työpaikkoja omassa kotikunnassa on”, Mattila jatkaa.


Voittajaryhmä palkittiin työllä


Yhdeksäsluokkalaiset kiersivät rastipisteitä 3-5 hengen ryhmissä. Tänä vuonna ryhmiä oli yhteensä 70. Yrityksen toiminnan lyhyen esittelyn jälkeen yrittäjä tai yrityksen edustaja antoi nuorille yrittäjyyteen tai työelämään liittyvän tehtävän, josta ryhmät saivat suorituksensa mukaan pisteitä. Yrityksiä osallistui jo tuttuun tapaan 40. Palkintojenjakojuhlallisuudet on vietetty tänään ravintola Prego!:ssa. Juhlapuhujina kuultiin kaupunginjohtaja Harri Virtaa, johtavaa rehtoria Mika Rantasta ja Kaarinan yrittäjien puheenjohtajaa Marika Haatajaa. Yrityskisan tehtävistä parhaiten suoriutunut ryhmä, Piikkiön yhtenäiskoulu Gerbiilit, palkittiin kuukauden kesätyöpaikoilla kesällä 2018. Gerbiilit tuulettivat villisti voittoaan ja olivat erittäin iloisia ensi kesän työpaikoistaan.
Muut palkitut ovat:

  • paras tsemppi: Sairaannopeet, Valkeavuori
  • paras käytös. Kotimäki, Velit
  • paras Instagram-kuva: Piispanlähde, PizzaMonsters
  • paras koulu: Kotimäki

Kaikki palkitut saivat kunniakirjat, joita on mahdollista käyttää työhakemuksen liitteenä. Lisäksi palkintoina oli Kino Piispanristin elokuvalippuja.

 

Business Race – konsepti leviää

 

Yrittäjyys on nostettu tärkeäksi teemaksi uudessa perusopetuksen opetussuunnitelmassa, ja Kaarinan rastipäivän tyyppisen tapahtuman järjestämisellä paikalliset yritykset voivat antaa oman panoksensa yrittäjyyskasvatukseen. Hyvä idea onkin huomattu ja keväällä kisattiin Joensuu Race kaarinalaisella konseptilla. Kilpailu on toteutettu myös Raisiossa ja lisää kiinnostuneita yhteydenottoja on tullut. Tapahtuman ”isä” Ville Mattila muistuttaa: ”Tämä "Amazing Race" -idis ei ole pelkästään Kaarinasta lähtöisin, niitä on järjestetty aiemminkin. Tiettävästi Kaarinan tapahtuma on kuitenkin ensimmäinen "säännöllinen" kisa, ja ensimmäinen, mikä on samalla konseptilla levinnyt muuallekin.” Business Race - nuorille taatusti erilainen koulupäivä!

Tapahtuman suojelijana toimii kaupunginjohtaja Harri Virta.

Tutustu tapahtuman nettisivuihin osoitteessa: www.kaarina.fi/businessrace