Taiko aloitti suomalaisen taiteen viennin

31.8.2018

Suomalaista kuvataidetta voi nyt hankkia verkosta mistäpäin maailmaa tahansa. Taiteen markkinapaikka Taiko avasi kansainväliset toimitukset ja tuo siten satojen ammattitaiteilijoiden teokset saataville globaalisti.
 Taikon yrittäjät Pia ja Patrik Edman

Vajaat kaksi vuotta sitten perustettu kaarinalainen Taiko on tähän asti toimittanut taidetta vain Suomen sisällä, mutta kansainväliset markkinat ovat olleet tähtäimessä alusta saakka. Suomalaista kuvataidetta ei ole aiemmin tarjottu näin laajamittaisesti ulkomaille.

- Olemme lyhyessä ajassa saaneet mukavan jalansijan Suomessa, ja nyt on hyvä hetki laajentaa toimintaa. Uskomme vakaasti suomalaisen kuvataiteen vetovoimaan kansainvälisesti. Suomalaista designia, musiikkia ja urheilua on jo menestyksekkäästi viety maailmalle - nyt on taiteen vuoro, sanoo Taikon toimitusjohtaja Patrik Edman.

Alussa Taiko panostaa markkinoinnissa erityisesti Eurooppaan ja myöhemmin Aasiaan ja Yhdysvaltoihin. Suomella on yleisesti ottaen hyvä kansainvälinen maine. Vuoden 2017 juhlavuosi edisti Suomen imagoa entisestään, mikä hyödyttää myös kulttuurin- ja taiteenaloja.

- Suomalainen kuvataide on korkealuokkaista ja sillä on kansainvälisesti hyvä maine. Ulkomaisen suuren yleisön on kuitenkin tähän asti ollut hankala tutustua suomalaiseen taiteeseen ja ostaa sitä. Nyt monipuolinen, kiinnostava valikoima on myös tällaisen yleisön ulottuvilla, sanoo Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Kirsi Korhonen.

Taiko on käytännössä maailman laajin suomalaisen kuvataiteen markkinapaikka. Taiko on lisännyt kuvataiteen ostamista ja taiteilijoiden teosmyyntiä. Monet taiteilijat ovat Taikon avulla ylittäneet keskimääräisen teosmyyntiansion, joka on 5000 euroa vuodessa.

Taikon valikoimassa on yli 500:n eri puolilla Suomea asuvan ammattitaiteilijan noin 6000 taideteosta. Konseptin on kehittänyt Demosarte Oy, jonka toimipiste on Turussa.

Lisätiedot, haastattelut ja kuvamateriaali:


Patrik Edman, patrik.edman@taiko.fi, +358 40 844 0661
Pia Edman, pia.edman@taiko.fi, +358 44 273 0827

www.taiko.fi

-- 

Taiko

 

+358 442 315 269

www.taiko.fi