Lassi auttaa omistajanvaihdoksissa

12.11.2018

Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelu kokoaa yhteen maakunnan johtavat asiantuntijat muun muassa arvonmäärityksen, verotuksen, rahoituksen sekä juridiikan saralta. Verkoston kautta on mahdollista saada vastaus käytännössä mihin tahansa omistajanvaihdokseen liittyvään kysymykseen.
 
Haastattelimme hankkeen koordinaattori Lassi Rosalaa.
 

 
Minkälainen tilanne yritysten omistajanvaihdoksissa on juuri nyt?

- Varsinais-Suomessa menee tällä hetkellä hyvin. Työttömyysaste laskee ja töitä on tarjolla runsaasti eri toimialoilla. Ihmisillä on tällä hetkellä paljon vaihtoehtoja. Myös yrityksiä on myynnissä ja tulossa myyntiin kiihtyvällä vauhdilla. Hyvä taloudellinen tilanne rohkaisee yrittäjiä etenemään yrityksen myymisessä suunnitelmista käytäntöön. Esim. valtakunnallisessa Yrityspörssi-palvelussa myynti-ilmoitusten määrä on etenkin Varsinais-Suomen osalta selvässä kasvussa.
 
Positiivinen taloustilanne aiheuttaa omistajanvaihdosten toteutumiselle kuitenkin myös haasteita. Hyvät työllistymismahdollisuudet vaikuttavat siihen, että potentiaalisia ostajia suhteessa myyntikohteiden määrään on tällä hetkellä liian vähän ja tämän vuoksi moni kauppa uhkaa jäädä toteutumatta, vaikka kaupan kohde olisi hyvässä kunnossa ja kasvu-uralla. Nyt olisi yrittämisestä kiinnostuneille henkilöille erittäin hyvä aika aktivoitua, selvittää erilaisia vaihtoehtoja ja ryhtyä yrittäjäksi omistajanvaihdoksen kautta. Myyntikohteita voi katsoa esim. netin kauppapaikoilta yrityspörssi.fi sekä firmakauppa.fi.
 
Minkälaisia yrityksiä on myynnissä?
 
- Kuluvana vuonna yrityskauppamarkkina on kehittynyt myönteiseen suuntaan. Aktiivisuus on kasvanut eri puolilla maakuntaa ja erityisesti eläköityvät yrittäjät ovat ryhtyneet käynnistämään yrityksen myyntitoimenpiteitä. Yrityksiä tulee tällä hetkellä myyntiin monipuolisesti erilaisilta toimialoilta. Myyntiin tulee paljon rakentamisen, vähittäiskaupan sekä majoitus- ja ravitsemuspalveluiden aloilla toimivia yrityksiä. Kysyntää on tällä hetkellä esim. metalliteollisuudessa toimiville tuotannollisille yrityksille sekä erilaisille ja erikokoisille asiantuntijayrityksille. Myös erilaisia pieniä palvelualan yrityksiä etsitään säännöllisesti.
 
------------------------------
 
OMISTAJANVAIHDOSTREFFIT 22.11.
 
Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelu järjestää maksuttoman ja kaikille yrityksen myymistä tai ostamista harkitseville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville tarkoitetun Omistajanvaihdostreffit -tapahtuman.
 
Myyjien ja ostajien pikatapaamisissa voit tavata juuri sen oikean. Kuulet tilaisuudessa myös ajankohtaista asiaa.
 
Aika: to 22.11. klo 14:30-18:00
Paikka: Turun AMK, ICT-City, auditorio Alpha, Joukahaisenkatu 3, Turku
 
Ilmoittautuminen omistajanvaihdostreffeille https://omistajanvaihdostreffit.saavu.io/

-----------------------------


Lassi Rosala
omistajanvaihdoskoordinaattori
Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelu
Varsinais-Suomen Yrittäjät
Brahenkatu 20, 20100 Turku
Puh. 050 308 2852
lassi.rosala@yrittajat.fi
omistajanvaihdospalvelu.fi