Maaliskuun yritys on Ravintola Focca

28.2.2020

Ravintola Foccaan tulossa myös viini-iltoja

Ravintola Focca pähkinänkuoressa:

  • Perustettu vuonna 2018
  • Liikevaihto 400 t
  • Työllistää omistajien lisäksi kaksi työntekijää
  • Omistajat Susanna Boström ja Maria Jokinen
  • Toimiala kahvila ja lounasravintola /catering palvelut
  • Osoite Aittakatu 1, 20780 Kaarina
  • Nettisivut: www.ravintolafocca.fi

Ravintola Foccan yrittäjät Susanna Boström ja Maria Jokinen
Ravintola Foccan yrittäjät Susanna Boström ja Maria Jokinen.

Ystävykset ja työtoverit Susanna Boström ja Maria Jokinen ovat tehneet ruokaa yhdessä noin nelisen vuotta. Molemmat työskentelivät Marja Vaisteen vetämässä ravintola Kaarinan Tähdessä. Susannalle vuosia Kaarinan Tähdessä kertyi kaksi ja Marialle neljä, ennekuin heille tuli eteen mahdollisuus lähteä yrittäjiksi. Työtä on aina tehty tuloshakuisesti ja kun Marja Vaiste ilmoitti lopettavansa liiketoiminnan, taisi Susanna olla ensimmäinen, joka ehdotti, että mitäs jos kokeillaan.

Ravintolan yhteydessä toimivan Hotelli Kivitaskun vetäjän kannustamina ystävykset päättivät aloittaa yrittäjänä toimimisen. Susannalle ja Marialle askel yrittäjyyteen ei ollut iso, koska molemmat toimivat palkollisina erittäin itsenäisesti. Lisäksi heillä kummallakin on taustaa yrittäjänä olemisesta. Molemmilla on ollut myös verhoomoyritys, mikä on yhdistänyt naisia kokkikoulutuksen lisäksi.

Työnjako naisilla on selkeä, Susanna hoitaa valmistustyön, Maria auttaa, mutta siirtyy sitten kassan taakse saliin, kun lounasravintola aukeaa.

Isoja investointeja ei ole tarvinnut tehdä, mutta kahdet avajaiset on järjestetty, kun sali ja keittiö olivat välillä remontissa.

Lue koko yritysesittely klikkaamalla linkkiä:

http://www.kaarinankehitys.fi/fi/valitse-kaarina/kuukauden-yritys/3-2020-ravintola-focca.html