Kuukauden yritys 01/2017:

Pyökäri Oy
– aina turvallinen ja luotettava taksipalvelu

Pähkinänkuoressa:

 

  • Pyökäri Oy on perustettu 2008
  • työllistää yhteensä 10-12 henkilöä
  • liikevaihto n 0,5 M€
  • palkittiin Suomen Yrittäjät kuntakohtaisella yrittäjäpalkinnolla lokakuussa 2016
  • www.pyokari.fi

 

Pyökäri Oy

Pyökäri Oy sijaitsee Kaarinassa, Piikkiön Pukkilassa. Yrittäjä ja toimitusjohtaja Toni Pyökäri kokee, että Kaarinassa on ollut hyviä mahdollisuuksia saada vauhdikas startti yritystoiminnalle. Hän toteaakin, että julkisten hankintojen tarjouskilpailun kautta uusikin yrittäjä menestyy, kun laatukriteerit ja hinta ovat kohdallaan.

Henkilöliikennettä hoitava taksipalvelu Pyökäri ajaa tällä hetkellä kuudella autolla. Pyökärin kyydeillä kulkevat koululaiset ja myös vanhus- ja terveyspalveluiden asiakkaat tekevät turvallisesti matkaa näillä autoilla. Yllättävää saattaakin olla, että ajoista n 70% on sopimusajoja eli juuri näitä edellä mainittuja kuljetuksia. Kuljetusten tilaajina ovat Varsinais-Suomen Erityishuoltopiiri ja Kaarinan kaupunki. Alle kolmannes työmäärästä muodostuu siitä perinteisestä ”tolppa-ajosta”.

Sopimusajojen ohella Pyökäri Oy tarjoaa myös räätälöityjä yritysasiakkaiden kuljetuspalveluja. Autovaihtoehtona näille asiakkaille löytyy musta VIP-auto ilman taksitunnusta. Auton käyttökohteista Toni mainitsee yritysvieraiden lentokenttäkuljetukset ja esimerkiksi RuisRockin artistikuljetukset. Tässä palvelussa mallia on otettu keskieurooppalaisesta taksikulttuurista.  Meillä Suomessa kuljetukset VIP-autoilla vaikuttavat vielä uudelta palvelulta, mutta Keski-Euroopassa ne ovat arkipäivää.

Pyökäri Oy on kasvanut yhden auton taksiyrityksestä monipuolisia palveluita tuottavaksi kokonaisuudeksi. Räätälöitävän henkilöliikenteen lisäksi yritys tarjoaa koulutusta taksiautoilijoille Varsinais-Suomessa.

Tulevaisuudessakin Pyökäri Oy tulee vastaamaan laajasti erilaisten asiakkaiden monipuolisiin tarpeisiin. Tällä hetkellä matka taittuu 1-8 henkilölle lähelle tai kauas. VIP-auto tuo lisäarvoa esimerkiksi erityisille vieraille. Taksiautoilun vapautuminen 1.7.2018 tuo suuria muutoksia alalle. ”Ideat ovat riihessä”, vastaa Toni Pyökäri pilkettä silmäkulmassaan kysymykseen miten Pyökäri Oy hyödyntää taksiautoilun vapautumisen uudet mahdollisuudet.

Yrittäjä Toni Pyökäri kertoo nykyisen Pyökäri Oy:n saaneen alkunsa ambulanssiliikenteestä. Näin näemme vielä uudessa valossa Pyökärin henkilöliikennepalveluiden sloganin: ”Aina turvallinen ja luotettava taksipalvelu Pyökäri Oy”.

Pyökäri Oy