Kuukauden yritys 02/2017:

 

Kino Piispanristi: -Yhtä elokuvaa koko elämä!

Pähkinänkuoressa:

  • Kino Piispanristi / Cinemahouse Oy
  • Kinotour on perustettu v.1998, kaikki teatterit yhdistyivät Cinemahouse Oy:ksi v.2011
  • työllistää Piispanristin avajaisten jälkeen 10-12hlö
  • liikevaihto 200 000,00€ / v.2016
  • Facebook: www.kinopiispanristi.fi

Kino Piispanristi Cinemahouse elokuvateatteri piispanristi kaarina

Kaupunkilaiset ovat äänestäneet helmikuun kiinnostavimmaksi kaarinalaiseksi yritykseksi uuden kahden salin elokuvateatterin, Kino Piispanristin, joka avaa ovensa viimeistään hiihtolomaviikoksi. Kino Piispanristi kuuluu Cinemahouse Oy:hyn, jonka elokuvateattereita ovat myös Laitilan Kino ja kiertävä elokuvateatteripalvelu Kinotour.

Pop cornia, irtomakeisia ja virvoitusjuomia on vastassa, kun astuu sisään viimeistelyvaiheessa olevan Kino Piispanristin tiloihin. Aulatilaan valmistuu parhaillaan seinämaalaus ja yrittäjät Henry Erkkilä ja Antti Juntunen löytyvät isommasta 95-paikkaisesta salista hommista. Äänentoistolaitteet näyttävät muhkeilta, kun valkokangas ei vielä peitä niitä. ”Parasta, mitä rahalla saa!”, kehaisee Antti viitaten kaiuttimien suuntaan ja jatkaa: ”Tekniikka on vimpan päälle.” Elokuvateatterin istuimia odotellaan vielä, toimitus Espanjasta on hiukan myöhässä. Työhaastattelut ovat meneillään, hakemuksia tuli yli 100 kappaletta. Kaikki on kuitenkin valmista ja elokuvat pyörivät valkokankailla viimeistään viikolla 8, eli hiihtolomaviikolla.

Kino Piispanristillä tullaan näkemään kaikki isot ensi-illat juuri oikeaan aikaan. Kino Piispanristi viettää sopivasti avajaisiaan samoihin aikoihin Tom of Finland – elokuvan ensi-illan kanssa. Näin on mahdollista nähdä elokuva innoittajansa kotikaupungissa.  Myös lasten elokuvia on ohjelmistossa ”pilvin pimein”, kuten Henry itse sanoo. Ensimmäinen lasten elokuvien suurensi-ilta on Walt Disney Animation Studiosin elokuva Vaiana. Yrittäjien suunnitelmiin kuuluu, että kaikki lasten elokuvat esitetään myös ruotsiksi dubattuina. Henry ja Antti innostuvat tulevasta elokuvatarjonnasta ja kertovat vilkkaasti erityyppisistä tulevista näytöksistä. Kino Piispanristi tarjoaa mm. senioreille suunnattuja päivänäytöksiä, näytöksiä iltapäiviin ”after school” – ajatuksella ja koululaisille sopivalla ohjelmistolla. Arkisin päivänäytökset voivat alkaa jo klo12, iltapäivänäytöksiä klo16-17 alkaen ja ilman muuta ilta- ja viikonloppunäytökset. Lippujen hintataso tulee olemaan 8-12€ välillä elokuvasta ja esitysajasta riippuen.

Pieni ja joustava yritys räätälöi palveluitaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Elokuvateatterista on moneksi ja päivisin teatterisali muuntuu vaikkapa yritystilaisuuden auditorioksi. ”Teemaohjelmisto houkuttelee, aiheesta innostuneet sisällöntuottajat saisivat ilmiantaa itsensä meille”, vinkkaavat yrittäjät yhteen ääneen.

Yrittäjien kolmannelle elokuvateatterille löytyivät sopivat tilat virkeältä Piispanristin yritysalueelta mm. Tokmannin ja PUUILOn naapurista. Yrittäjiä miellytti sijainti: elokuvan ystävän on helppo hurauttaa autolla paikalle. Matkaa on Turun torilta 6km ja Kaarinan torilta alle 3km, pysäköintitilaa löytyy reilusti. Antti ja Henry kiittelevät erityisesti Kaarinan kaupungin kulttuuripalveluita jo yli 20v ajan hyvin sujuneesta yhteistyöstä ja sanovatkin jouhevan yhteistyön puoltaneen Kaarinaa sijoittumispäätöstä tehtäessä.

Kino Piispanristi Cinemahouse elokuvateatteri piispanristi kaarina