Kuukauden yritys 03/2017:

 

Kiipeilyseinä, liukumäki ja kosketusnäyttöpeli - kaikki avaimet käteen -periaatteella

Pähkinänkuoressa:

  • perustettu v.1989, perheyritys
  • henkilöstö: vakituinen henkilöstö 5 + huolto 3-4-hlö, sesonkeina 25hlö
  • Liikevaihto 1,2 milj. €
  • http://www.toygroup.fi

Kaarinalaiset ovat äänestäneet maaliskuun yritykseksi Toygroup Oy:n, joka valmistaa leikkipaikkoja mittatilaustyönä. Räätälöidyt kiipeilytelineet sisätiloihin ovat suurin tuoteperhe, mutta Toygroupin valikoimassa ovat myös karusellit ja keinuautomaatit, sekä ulkoleikkipaikat. Yrityksen päätoimipiste on Kaarinassa Voivalantiellä; värikkäät ja liikkumaan houkuttelevat ulkoleikkipaikat herättävätkin autoilijan huomion. Täällä Kaarinassa Toygroupin valmistama sisäleikkipaikka löytyy esimerkiksi Laarikadun Hesburgerilta. Monelle lapsiperheelle elämyksiä on syntynyt Tallink Siljan lasten kesämaailmassa: kesäisin laivojen kokousosastot muuttuvat lasten valtakunnaksi Toygroupin kanssa.

Onnistuneessa leikkipaikassa saadaan mahdollisimman paljon aktiviteetteja sovitettua pieneen tilaan, suuntaus leikkipaikoissa on enenevissä määrin liikunnalliseen suuntaan. Toygroupin leikkipaikoissa materiaalit ovat aina eurooppalaisen leikkipaikkastandardin mukaiset ja yksi tuotekehityksen tärkeimmistä osa-alueista onkin valita jatkuvasti kehittyvistä materiaaleista aina sopivimmat. Lasten leikkipaikkasuosikki kautta vuosien on kiipeilyteline, jossa on liukumäki. Myynnistä vastaava Tommi Hvitfelt valitsee myös omaksi suosikikseen saman tuotteen. Tuotekehityksellä haetaan lisäksi jatkuvasti uusia ideoita: uutuustuote on pieneen tilaan istuva peliseinäke, jolla saadaan lapsille omaa tekemistä tiloihin, kuten apteekkeihin, joissa rauhallinen toiminta korostuu.

Toygroup Oy on perustettu 1989 ja silloin päätuotteet olivat suositusta TV-visailusta, Speden Speleistä, tutuiksi tulleet testilaitteet, kuten nopeustesti ja voimatesti. Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Joni Lindell lähti silloin ensimmäiselle myyntimatkalleen isältä lainatuissa prässihousuissa ja pankin mainossolmiossa. Myyntimatka suuntautui Runosmäen suunnalle ja matka taittui linja-autolla. Tätä artikkelia tehtäessä Joni Lindell oli myyntimatkalla Macaossa ja Hong Kongissa Made in Finland – yritysryhmän kanssa.

Toygroup on sijainnut Kaarinassa Voivalantiellä nyt viitisen vuotta. Tommi Hvitfelt toteaa, että he ovat olleet sijaintiin enemmän kuin tyytyväisiä: ”Matkustamme paljon Helsinkiin ja Tampereelle, tästä on helppo lähteä. Myös Turku on lähellä. Kehuja saavat myös muut alueen yrittäjät: ”Kaikki sujuu helposti, kun tunnetaan.” Voivalantien yrityskeskittymä tuo synergiaa ja näkyvyyttä.

Tyytyväiset ja iloiset lapset tekevät vanhemmista tyytyväisiä ja iloisia, sekä asioinnista kaikille miellyttävää. Aapo 4v. tiedusteli Toygroupilta: ”Mitäs uutuuksia teillä olisi tarjolla? Onko jotain haasteellisempaa…?” Tällaisen valveutuneen loppukäyttäjän asiakastyytyväisyys taataan pitkäjänteisellä työllä. Tulevaisuudessa Toygroup Oy keskittyy tuottamaan aina parhaat mahdolliset tuotteet asiakkaan tarpeisiin räätälöityinä, katse kotimaan ohella kansainvälisille markkinoille suunnattuna. Varmaa kun on, että lapset leikkivät.

Toygroup liukumäki muumi Moomin kiipeilyteline sisäleikkipaikka