Kuukauden yritys 04/2017:

3PLogistiikka Turku Oy
– intohimona toisten yritystoiminnan kukoistus

Pähkinänkuoressa:

  • Perustamisvuosi 2014
  • Henkilöstö 8-12 hlöä
  • Liikevaihto  
    • 150 000 / v. 2014
    • 600 000 / v. 2015
    • 1 000 000 / v. 2016
    • 1 400 000 / v. 2017 (ennuste)
 • www.3pl.fi

3PL järkevät logistiset ratkaisut

Piispanristillä Panimokadulla maisemaa hallitsee valkoinen rakennus. Suuressa rakennuksessa toimi aikoinaan Hartwall, nyt seinien sisään kätkeytyy monipuolisemmin tuotteita. Rakennuksessa toimii vauhdilla kehittyvä logistiikkayritys 3PLogistiikka Oy. Rakennuksen sisätiloja hallitsevat kymmenien metrien pituiset ja korkuiset hyllyrivistöt täynnä tulevia ja lähteviä tuotteita. 3PLogistiikka toimii näin: asiakkaiden tuotteet vastaanotetaan ja lähetetään sovitun mukaisesti. Yrittäjä Antti Aaltonen toteaa pilkettä silmäkulmassa, että parasta työssä on toisten tavaroiden ”käpistely”. Kollega Jussi Örn täydentää, että 3PL tekee logistiikan konsultointia asiakkaidensa puolesta. ”Kun asiakasyrityksemme voivat hyvin, mekin voimme hyvin”, hän sanoo. 3PL on viiden yrittäjän vetämä yritys, jossa työtä tehdään intohimolla ja sydämen palolla, kuin tavarat olisivat omia.Vastaanottaminen ja lähettäminen ovatkin vain pieni osa siitä työstä, jota Panimokadulla tehdään. Palvelutoimintaan kuuluvat myös mm. tuotteiden kotiinkutsut, keräily, inventointi, toimitusvalvonta, kokoonpano, uudelleen pakkaaminen, myyntitelineet, etiketöinti ja lokalisointi. Toisin sanoen mitä enemmän palvelu sisältää käsittelytyötä, sitä lähempänä ollaan täydellistä logistiikkapalvelua ja ainakin Antin unelmaa ”käpistelystä”. Paljon tehdään myyntitelineidenkasausta ja kampanjatuotteiden valmistelua: varastoon saapuu yksi lava, joka jakautuu tuotteiksi 30 toimitukseen. 

Tarkan käsityön tukena on toimiva tekniikka. Automaatiovarasto on lähes henkeäsalpaava: 30 metrin korkeuteen nousevia sähköisesti ohjattavia säilytyshyllyjä jatkuu 60 metrin matkalla. Automaatiovaraston kapasiteetti onkin 200 lavaa tunnissa. Logistiikkakeskuksessa kerätään kiireellisenä päivänä runsaat 800 lähetystä. Vastaavia sähköisiä varastoja ei Varsinais-Suomesta löydy kuin kolme. 

3PL on syntynyt palvelemaan varsinaissuomalaista yrityselämää. Yritys keskittyy palvelulupaukseensa, jonka mukaan ennen klo12 tilatut tuotteet ovat noudettavissa samana päivänä. Alueen positiivinen pöhinä näkyy 3PL:n toiminnassa ja vakituisia asiakkaita on tällä hetkellä 20. Asiakkaisiin lukeutuu mm. jälleenmyyntiketjuja, risteilyaluksia ja tavarataloketjuja. Tilat Panimokadulla ovat käytössä jo 80 %. Logistiikkayritykselle ihannetilanne on korkeimmillaan 90 % täyttöaste, joten laajenemissuunnitelmia ollaan jo viemässä eteenpäin.

Yrittäjät Antti Aaltonen ja Jussi Örn kiittelevät sijaintiaan Piispanristillä. Asiakkaiden tavaraliikenteelle yhteydet Helsingin suuntaan ovat mainiot, samoin Rauman konttisatamasta tullaan 3PL:lle sujuvasti. Asiakkailta saatu hyvä palaute logistiikkakeskuksen sijainnista on Antin ja Jussin mukaan vahvistanut sen, ettei muuttoa muualle ole edes harkittu. 

 • 3PLogistiikka toimivaa varastotilaa löytyy