Kuukauden yritys 6/2017:

Katariina Flower Shop
– Tuoreimpia kukkia, trendikästä ”hössöntössöä” ja aina uusi näyteikkuna

Pähkinänkuoressa:

  • Perustamisvuosi 1979, nykyisellä yrittäjällä v.2002
  • Henkilöstö 3 vakituista hlöä, sekä kiireapua
  • toinen myymälä Pöytyän Riihikoskella, henkilöstö siellä 1 hlö + kiireapua
  • www.kukkakauppakatariina.fi        


Katariina Flower Shop, yrittäjä Jaana Hirvi-Lahti

Pyhän Katariinan tietä Kaarinan ydinkeskustassa värittää Katariina Flower Shopin runsas ja näyttävä kukkiva tarjonta jo myymälän ulkopuolella. Kohta 35 vuotta samalla paikalla asiakkaita palvellut kukkakauppa on aina luottanut ammattimaiseen floristiikkaan: kukat ilahduttavat asiakkaita pitkään, kun muutama avainasia on kunnossa. Katkeamaton kylmäketju, ammattimainen huolehtiminen ja taiturillinen sidonta ovat näitä asioita. Yrittäjä Jaana Hirvi-Lahti kertoo olevansa tarkka ammattitaidon näkymisessä kukkakauppansa palveluissa: ”Haluamme olla kukkien erikoisliike isolla E:llä.” Katariina Flower Shopin kukat yrittäjä tuottaa itse suoraan Hollannista. Näin esimerkiksi leikkokukkavalikoima on laaja ja kukkaispilvestä riittää valinnan varaa asiakkaalle. Tarkka sidonta ja mukaan annettavat hoito-ohjeet viimeistelevät palvelun. Katariinan tiimiläisillä on kaikilla monivuotinen floristin koulutus.  Kukkien sidonnan taituruudesta Jaana Hirvi-Lahti hymyilee lisäksi, että yksi hänen floristeistaan on saavuttanut nuorten maailmanmestaruudenkin.

Katariina Flower Shopissa seurataan kukkamaailman muutoksia; vihreä tyyli elää ja muuttuu. Sosiaalisen median vaikutus näkyy myös kukkamaailman trendeissä ja paljon vaikutteita saadaan Pinterestin kuvista ja alan blogeista. Trendikkäimmät kimput juuri nyt ovat Jaana Hirvi-Lahden mukaan keveitä ja niittymäisiä. Luonnonmukaisuus näkyy sidonnassa ja kimpuissa on paljon kaikenlaista ihanaa ”hössöntössöä”, yrittäjä kuvailee käsillään runsautta. Toisaalta myös muotosidonnalla on oma kannattajakuntansa ja matalat lautaskimput ja komeat viuhkamaiset kimput ovat myös suosittuja, eleet kuvaavat nyt graafisempia muotoja.

Katariina Flower Shop, valkoisia ruusuja

Trendien ohella muuttuvat kukkakaupan tarjoamat palvelut. Kasvava suuntaus on kukkien verkkokauppa, tuoreet kukat kotiin ja lahjaksi ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Helppokäyttöiset Katariina Flower Shopin verkkokaupan sivut esittelevät mallikimput värikkäinä kuvina ja toimitusaika on nopeimmillaan muutama tunti.

Vuodenajat ja sää sanelevat meillä omat vaatimuksensa. Myös terassi, parveke ja piha kaunistuvat kukilla ja kaunista löytyy ympäri vuoden, vinkkaavat Katariinan floristit. Tänä vuonna kukkaisrunsautta on nähty Katariinan edustalla ensin narsissien ja tulppaanien aikaan, sitten nautittiin orvokeista ja nyt kukkivat komeat hortensiat. Hortensioiden sesonki jatkuu pitkälle loppukesään. Katariina Flower Shopin edusta kutsuu astumaan sisään liikkeeseen. Yrittäjä kertoo, että myymälän edusta on aina uudenlainen: ”Tämä on ihan kunnia-asia, etten koskaan toteuta samanlaista etuosaa. Tulevan joulun look muhii jo mielessä.” Hortensiasesongin jälkeen siirrytään lämpimämpiin sävyihin ja callunoihin ja havuihin.

Yrittäjä Jaana Hirvi-Lahti haaveilee isommista tiloista: ”Nykyistä korkeammissa tiloissa olisi mahdollista loihtia vielä näyttävämpiä kokonaisuuksia.” Esimerkkinä hän mainitsee tennistähti Jarkko Niemisen gaalaan Hartwall – areenalle toteutetun kukkaissomistuksen pöytäkukkineen ja yleiskoristeluineen. ”Vaikka on sanottava, että Katariinan sijainti on juuri nyt tosi hyvä”, hän jatkaa. ”Meiltä on helppo napata mukaan vaikka valmistujaisten komeimmat ruusut!

Katariina Flower Shop, vihreitä ja valkoisia kukkia