Kuukauden yritys 09/2018

Aleksin kaveripalvelu -

syntymäpäiviin säihkettä ja kekseliäs kaveri lapsenvahdiksi

Aleksi Saario saapuu haastatteluun koulupäivän jälkeen. Nyt Kaarinan lukioon siirtynyt nuori yrittäjä opiskelee musiikkiteatterilinjalla ja on innostunut tulevista koulun produktioista. Opiskelujen oheen sopii Aleksin mukaan yrittäjyys hyvin. Kaveripalvelun yrittäjänä hän kuvailee itseään luotettavaksi ja kivaksi. Koulussa hän on toiminut tukioppilaana ja hän on myös partionjohtaja ja leiri-isonen. Kun juhlien suosikkiteema on taikajuomat, löytyy yrittäjältä takataskusta myös hygieniapassi.

Aleksin kaveripalvelu kasvomaalaus

Aleksin kaveripalvelu on syntynyt luontevasti kodin taustatuella. Aleksi kertoo, että heillä kotona on järjestetty paljon erityyppisiä juhlia. Heillä on syntymäpäiväjuhlat aina vietetty kotona ja innokkaita vieraita on saapunut paikalle rutkasti. Erilaiset kodin ulkopuolella juhlia järjestävät tahot eivät ole tuntuneet tämän perheen tai heidän vieraidensa kesken kilpailukykyisiltä kotikutsuihin verrattuna. Tämä on helppo uskoa, kun Aleksi kertoilee erilaisista toteutetuista teemajuhlista tai kokonaisesta huoneesta, joka pullistelee erilaisia naamiaisasuja. Juhlaohjelman järjestäminen yritystoimintana onkin Aleksin mukaan ihan automaattinen valinta.

Lasten disko
Juhliin kaveripalvelun valikoimista löytyy paljon vaihtoehtoja. Suosituin ohjelmanumero on ollut lasten taikajuomabaari, jossa lapset saavat itse valmistaa hurjia taikajuomia. Aineksina Aleksi käyttää ravintolaympäristöstä tuttuja makusiirappeja, joilla loihditaan maut ja värit, pirskahtelevuutta saadaan kivennäisvedellä ja taikaa tuo höyryävä hiilihappojää. Näyttävä lisä on suklaalähde ja siihen dipattavat herkut. Muita juhlien aktiviteetteja ovat esimerkiksi olohuonedisco, johon kuuluvat valot, äänentoisto ja savukone, naamiaisasut sekä pehmomiekkasota. Aleksin kaveripalvelu voi myös järjestää juhlat avaimet käteen – periaatteella: teemakoristelut ja teeman mukainen kakku onnistuvat niin ikään.
Juhlapalveluiden lisäksi Aleksi hoitaa tai leikittää lapsia iltaisin ja viikonloppuisin. On helppo kuvitella hänestä kaikkien tenavien suosikkivahti, sillä mukaan hän voi napata vaikka Littlest Pet Shop –figuureja, jättisaippuakuplia tai paljon ideoita erilaisiin ulkoleikkeihin. Omat pienemmät sisarukset toimivat testaajina Aleksin ideoille ja serkkukaarti on harjoittanut lapsenvahtitaitoja. Aleksi osaa viittomakieltä ja hänellä on kokemusta erityislapsista.

Aleksin kaveripalvelu
Potkua yrityksen perustamiseen 16-vuotias Aleksi haki 4H:lta osallistumalla keväällä yrityskurssille. ”4H-Yritys on mahdollisuus opetella yrittäjyyttä ohjatusti ja omassa tahdissa”, kertoo toiminnanjohtaja Taina Päätalo. Kurssilla käytiin läpi ideoita markkinointiin ja tuotteistamiseen. Myös turvallisuusasiat huomioitiin. Mukana oli oma yritysohjaaja. Konkreettisina asioina Aleksi mainitsee: ”4H-yrittäjänä minulla on vakuutus ja voin laskuttaa yritykseni kautta.” Juuri nyt Aleksin kaveripalvelulla on ollut yrittäjän itsensä mukaan keikkoja sopivasti ja tavoitteena on kuukausittain tienata bensarahat omaan mopoon. Toiminnanjohtaja Taina Päätalo kehaisee: ” Aleksilla on loistava asenne ja niin hyvä yritysidea, että se voi kantaa aikuisuuteen saakka!”

Aleksin kaveriplavelu taikajuomat