Tanssin pyörteissä Piikkiössä

  • C&T Dance Oy perustettu kesällä 2019
  • Marko Carlsson ja Emmi Tiermas ostivat Tanssistudio Pointin liiketoiminnan kesällä 2019
  • Tanssistudio Point perustettu vuonna 1996
  • Tarjoaa tanssin opetusta Piikkiössä, Sauvossa, Mynämäellä ja Aurassa
  • www.tanssistudiopoint.fi/


Marko Carlsson ja Emmi Tiermas esittelevät liikkeitä tanssistudiolla.Marko Carlsson (vas) ja Emmi Tiermas ostivat Tanssistudio Pointin kesällä 2019.


Tanssikoulun toiminta on aikoinaan alkanut Mynämäellä 80-luvulla, Katri Kärpijoki-Elonen perusti Tanssistudio Pointin 1996 ja laajensi toiminnan Mynämäeltä Piikkiöön.

Nykyiset yrittäjät Emmi Tiermas ja Marko Carlsson ostivat Pointin liiketoiminnan kesällä 2019 Katri Kärpijoki-Eloselta ja perustivat osakeyhtiö C&T Dance Oy:n.

- Meillä on tanssiopetusta nykyään Piikkiön ja Mynämäen lisäksi Aurassa ja Sauvossa. Tanssikoululla on käytössään omat opetustilat Piikkiössä, muualla opetamme esimerkiksi kouluissa, Marko Carlsson kertoo.

- Mynämäellä ja Sauvossa meillä on opetusta kolmena päivänä viikossa, Aurassa yhtenä ja Piikkiössä viitenä päivänä viikossa. Lisäksi erikoiskoulutusryhmät ja workshopit kokoontuvat viikonloppuisin. Tälläkin hetkellä kartoitamme tulevaisuutta laajentua muille paikkakunnille tai opetuksen määrän lisäämistä jo olemassa olevilla paikkakunnilla, Marko sanoo.

Luvanvaraista tanssin perusopetusta Tanssistudio Point tarjoaa Mynämäellä ja Piikkiössä. Hakemus on vireillä myös Sauvossa.

 

. Tuoreet yrittäjät suunnittelevat alkavaa kevätlukukautta Piikkiön toimipisteessä.

Tuoreet yrittäjät suunnittelevat alkavaa kevätlukukautta Piikkiön toimipisteessä. 

Marko on aloittanut tanssiuransa Kaarinasta Rocking Sneakers -seurassa rockparitanssilla. Aikuisuuden kynnyksellä hän hakeutui teatterin kautta yksilötanssitunneille ja sen myötä tanssin ammattiopintoihin. Emmi Tiermasilla on myös paritanssitausta, jonka myötä hän on alkanut opettaa tanssia ja myöhemmin kouluttautunut tanssin ohjaajaksi.

Loistava aloituspaketti yrittäjyyteen

- Yhdeksän vuotta olemme molemmat opettaneet tanssikoululla ennen yrittäjyyden alkamista. Saimme loistavan aloituspaketin yrittäjyyteen. Vuosi sitten meillä oli jo tieto, että siirrymme yrittäjiksi kesällä 2019, joten meillä oli hyvin aikaa valmistautua ja ottaa selvää asioista. Osakeyhtiön perustamisessa jo meni oma aikansa. Toki edelleen meille tulee uusiakin asioita, joita emme etukäteen tienneet, Marko tiivistää yrittäjyyden alkutaipaleen.

Hän kokee, että apua, neuvoja ja tukea on tullut todella hyvin eri tahoilta. Mutta mitä elämä yrittäjänä on tuntunut?

- Kiinnostavaa, mielenkiintoista ja jännittävää totta kai! Itse koen, että en ole niin yrittäjätyyppiä, vaan enemmän taiteilija. Minulle suuret linjat, erilaiset proggikset ja koreografiat ovat lähellä sydäntä. On hyvä, että kollegani Emmi taas on enemmän yrittäjätyyppi. Emmi on koulutukseltaan kulttuurituottaja ja vastaa toimitusjohtajana yrityksen hallinnosta ja markkinoinnista. Täydennämme erinomaisesti toisiamme, Marko arvioi.

 

Emmi on koulutukseltaan kulttuurituottaja ja vastaa toimitusjohtajana yrityksen hallinnosta ja markkinoinnista. Täydennämme erinomaisesti toisiamme, Marko arvioi.

- Ensimmäinen puoli vuotta yrittäjänä on onnistunut odotusten mukaan. Olemme elinvoimainen pienyritys, hän iloitsee.

Tanssi vetää niin lapsia kuin aikuisiakin

- Suomessa tanssin kentällä on tapahtunut ihan hirveästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lajitarjonta on laajentunut paljon, jolloin asiakas löytää helposti itselleen rakkaan lajin tanssin lajikirjon sisältä. Yrittäjälle se toki tuo oman haasteensa, koska kaikkea emme voi tarjota, etenkään, koska tarjoamme myös tanssin perusopetusta, Marko valaisee tanssikentän muutoksia.

- Nyt esimerkiksi taitavista katutanssin opettajista on kova puute. Meidän tapauksessa tarvetta olisi monipuoliselle opettajalle, joka osaisi sekä katutansseja että balettia ja jazztanssin tekniikka.

Ihmisten harrastuskulttuuri on muuttunut, he harrastavat yhtä lajia lyhyen aikaa ja valitsevat yhden lajin sieltä ja toisen täältä. Lukujärjestykset suunnitellaan kuitenkin lukukaudeksi kerrallaan ja ryhmissä. Tarvitaan tietty määrä asiakkaita, jotta ne kannattavat. Lyhyemmät workshopit ja kertamaksut yleistyvät.

- On mukavaa, että kynnys tulla tanssitunneille myös aikuisena on madaltunut. Mekin haluamme panostaa lasten ja nuorten ohella aikuisharrastajiin. Keväällä meillä on luvassa kahdeksan kerran aikuisbaletti ja sen perään kahdeksan kertaa showtanssia aikuisille. Tunnit ovat tiistai-iltaisin ja aikuisille tarjoamme myös mahdollisuutta kertamaksuun tai kymppikortteihin, hän kertoo maistiaisia kevään lukujärjestyksestä Piikkiössä.

 


On mukavaa, että kynnys tulla tanssitunneille myös aikuisena on madaltunut.


Tanssi sopii monipuolisesti eri ikäisille ja erikuntoisille harrastajille. Itselle sopivaa tanssia voi käydä ensin kokeilemassa.

- Ensimmäinen kokeilukerta meillä on ilmainen, innostaa Marko kokeilemaan uutta lajia uuden vuosikymmenen kunniaksi.