Kuukauden yritys 10/2017:

Rengas Turku Oy:
– renkaita vaihdetaan aamusta iltaan Rengas Turun Krossin toimipisteessä

Pähkinänkuoressa: 

 • Rengas Turku Oy on perustettu 1994
  • Hämeentien toimipiste 2008
  • Rieskalähde 2014
  • Krossi 2016
  • Salo 2015
  • Parainen 2016

RengasTurun rengasvalikoimaa

Kumin tuoksu ja tyylikkäiden vanteiden valikoima tervehtivät sisääntulijaa Rengas Turun Krossin toimipisteessä. ”Tärkeimmät tuotteet ovat renkaat ja vanteet”, vahvistaa Riku Lehmussaari, Krossin toimipisteen päällikkö. Hän jatkaa, että Rengas Turussa ykkösenä tulee aina turvallinen autoilu. Renkaat kehittyvät koko ajan: uusinta uutta talvisesonkiin 2018 on Nokian tuplanastateknologia, jossa renkaan ulko- ja sisäreunan nastoitus on omanlaisensa. Vanteissa muoti muuttuu vuodenajan mukaan; kesällä suositaan kiiltäviä pintoja. Rengas Turun varastosta löytyy suoraan 25 000 rengasta ja 4 500 vannetta, joista saadaan autokohtaisesti käyttäjälleen mieluisa kokonaisuus. ”Meillä tehdään tyylikkäitä autoja”, Riku sanoo, ”valikoimastamme löytyvät myös alumiinivanteet.” Pyrkimys on pitää koko valikoima varastossa ja näin heti asiakkaan saatavilla.

Krossin toimipisteessä toimii rengashotelli, josta sesongin vaihtuessa on kätevä hakea alle pestyt ja tarkastetut renkaat. ”Järkevää ja tehokasta”, toteaa Riku rengashotellista. Tällä hetkellä säilytyksessä Kaarinassa on n.1500 auton renkaat ja määrä kasvaa vuosittain. Krossissa sijaitsee myös toimipiste raskaalle kalustolle.
Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu autohuollon avautuminen Krossin toimipisteeseen. Vuodenvaihteen tienoilla Krossin Rengas Turusta tulee täyden palvelun keskus: saman katon alta löytyvät silloin monimerkkihuolto, nelipyöräsuuntaukset ja ilmastointihuollot, jo tuttujen palveluiden lisäksi. Rikun mukaan toimipisteellä on huippusijainti Krossin yritysalueella, joten palveluiden monipuolistaminen on ollut vain ajan kysymys. ”Mökkiaikaan asiakkaita on huomattavasti esimerkiksi Helsingin suunnalta”, Riku kertoo, ”ja ohikulkuliikenne on aina vilkasta.” ”Kuulumme Kaarinan Yrittäjiin, jossa aktiivinen Krossin osasto kehittää yritysaluettamme kaiken aikaa”, hän vielä toteaa tyytyväisenä.

Rengas Turku Krossin henkilökunnassa yhdistyy vuosien osaaminen ja nuoruuden into. Kuvassa oikealta Jouko
Kuva: Krossin toimipisteessä yhdistyy henkilöstössä nuoruuden into ja vuosien kokemus, toteavat Riku Lehmussaari (vasemmalla) ja Jouko "Jokke" Sarkiola.

Ensimmäisiä kylmiä öitä on säätiedotteissa jo väläytelty, se saa miettimään liikenneturvallisuutta ja talvirenkaita. Talvirenkaista valtaosa on nastarenkaita, kitkarenkaat valitsee n. 10-15 % autoilijoista. Kitkarenkaiden määrä on tasaisessa kasvussa ja pitkiä matkoja ajaville, moottoriteitä käyttäville autoilijoille ne ovat jo ykkösvalinta. Riku suosittelee varautumaan talvisesonkiin ja seuraamaan säätiedotteita. Kun talvirenkaat asennuttaa autoonsa lokakuun puolella, pääsee välttämään suurimman sesongin ruuhkat. Krossin Rengas Turku palvelee renkaiden vaihdossa sekä ajanvarauksella, että drive-in – periaatteella. Joulukuun alussa tulee talvirenkaat olla kaikilla käytössä.

RengasTurku vuonna 1993.
Kuva: Historian havinaa vuodelta 1993. Marko Rantanen ja Tomi Kaartovuori aloittelemassa yritystoimintaa.

Rengas Turku on vuonna 1992 startannut kahden pahimpaan lama-aikaan työttömyyteen valmistuneen nuoren miehen yritysideasta. Alkuun yrityksen tuotteita olivat esimerkiksi kuntosalipenkit ja torikatokset. Vuonna 1994 nämä samat miehet perustivat Rengas Turku Oy:n, joka nykyään tarjoaa paikallista palvelua koko Turun seudun alueella. Toimitusjohtaja Marko Rantasen, yhtiökumppanien Tomi Kaartovuoren ja Marko Virran intohimo yrittämiseen on säilynyt: tahtotila on panostaa kotimaisuuteen ja paikalliseen yrittäjyyteen.
Tavoitteena on olla täyden palvelun rengasliike, Suomen paras. Tämän onnistumiseen on helppo uskoa, kun Riku Lehmussaari hymyillen sanoo: ”Parasta työssä ovat tyytyväiset asiakkaat.”