Lokakuun yritys on Puupala Oy
- uniikkeja töitä terasseista pisarasuojiin

● Puupala Oy
● Perustettu 16.4.2020
● Toimitusjohtaja Karri Koristo
www.puupala.fi
www.facebook.com/Puupala

 

Käsityöläismuseon pisarasuoja ja sen tekijä Karri Koristo.Käsityöläismuseon postin pisarasuoja ja sen tekijä.


Karri Koristo, mikä innosti sinut lähtemään yrittäjäksi?

20 vuotta olen ollut palkollisissa hommissa. Vajaa kolme vuotta sitten ostin osuuden yrityksestä mikä suunnitteli ja valmisti messuosastoja. Sitten maaliskuussa tuli sen verran mustia pilviä ylle, että myin osuuteni pois. Jotain piti keksiä tilalle. Rakensin kymmenen vuotta sitten kodin viereen verstastilat, sellaisen keskimääräistä suuremman autotallin ja kaipasin sille hyötykäyttöä. Siitä se sitten lähti.

Puupala Oy - mistä nimi?

Tilan nimi on Puupala. Parisenkymmentä vuotta sitten rajamittauksia tekevä henkilö soitti ja kysyi, että mikä tämän tilan nimi on.  Vastasin, että pistä Puupala. En halunnut yritykseni nimeksi mitään englanninkielistä, niin Puupala oli hyvä valinta.

Minkälainen on asiakaskuntasi?

Olen tehnyt yritykseltä yritykselle -kauppaa yli 20 vuotta muissa yrityksissä ja verkostot ovat olemassa. Heti keväällä tuli vanhoilta kontakteilta kyselyä pisarasuojista. Valmistin esimerkiksi Turun museoihin ja keskustan lukioihin yksilölliset pisarasuojat. Korona virukselta suojautumis -tuotteiden valmistus oli alussa suurin työllistäjä.

 

 Katedralskolanin pisarasuoja.Katedralskolanin pisarasuoja.  


Oletko markkinoinut töitäsi jossakin foorumeissa? Osaavatko yksityiset ihmiset tilata?

Verkkosivut löytyy ja olen hyödyntänyt sosiaalista mediaa. Henkilökohtainen suositus on alalla vahva viesti ja markkinointiväline. Töitä on ollut mukavasti.

Mikä visio sinulla on yrityksestäsi, mihin haluaisit kehittyä?

Aluksi kun perustin yrityksen, ei ollut niin selkeää kuvaa. Yli 20 vuotta olen erilaisia kalustelevyjä työstänyt, niin haluaisin nyt keskittyä enemmän massiivipuun työstöön, toki levyhommatkin luonnistuu. Se kohdentuu asiakkaiden myötä, mihin jatkossa keskittyy. Verstaalta löytyy metallipuoli, jossa sahaukset ja hitsaukset onnistuu. Konehankinnat ovat olleet iso investointi.

Mikä koulutus sinulla on?

Puualan artesaani jossa perinteinen käsityö ja uudet tekniikat kohtaavat.

Mitä tuotteita teet?

Kirjo on laaja - monipuolisesti uniikkeja töitä. Yksilöllisiä pisarasuojia, kehitin niihin sellaisen kiinnityssysteemin, ettei vaadita läpipulttauksia. Jokainen kohde suunnitellaan erikseen korkeuksineen ja kiinnityksineen ja niihin on oltu tyytyväisiä. Yksilöllinen palvelu. Sitä osataan arvostaan.

Pisarasuojien lisäksi olen tehnyt massiivipuusta erilaisia esineitä. Yllättävän paljon on ollut kysyntää erilaisille metallirakenteille. Tein minä tovi sitten kissalle kiipeilyseinän. Pyrin kuvaamaan kaikki työt ja poika teki videon kissan kiipeilypuu -projektista.

 

 Puupala Oy:n toteuttama kissan kiipeilyseinä.
Paimioon toteutettu kissan kiipeilyseinä.

Linkki videoon jossa kiipeilyseinää valmistetaan.https://youtu.be/zM87zOvtaoc


Olen työskennellyt aikoinaan sarjatuotannossakin työnjohtajana ja ne niksit tuli opittua. PK-valmisteessa tein 13 vuoden ajan arkkitehtien suunnittelemia erikoiskalusteita ja ne olivat kaikki yksilöllisiä. Esimerkiksi Piikkiön POP-pankin Kaarinan konttorin palvelutiski on edellisen yritykseni käsialaa. Julkisiin tiloihin olen tehnyt paljon kalusteita. Jossain vaiheessa tehtiin suurin osa Suomen Teboileiden kahvi- ja palvelulinjastoista. Turun seudulla Osuuspankkien konttoreihin tehtiin edellisen firman aikana kalusteita ja Oma Sairaalaan Helsinkiin.

Helsingistä Leville ja Närpiöstä Imatralle on kalusteiden asennushommat kuljettaneet. Aika laajalla säteellä on töitä tehty ja monipuolisia on projektit olleet eli ihan helpolla ei sanattomaksi mene. Ongelmien nopea ratkaisukeskeisyys takaa työn edistymisen. Tuotteiden suunnittelussa on valtava etu, että olen tehnyt paljon myös asennuksia.

 

Valmistuva terassi Paraisilla, Puupala Oy
Valmistuva terassi Paraisilla.


Lapsiturvallinen säleikkö tehtiin vanhan kaiteen tilalle.
Vanha liian matala kaide purettiin ja tilalle tehtiin uusi lapsiturvallinen
säleikkö puuta ja metallia yhdistäen.


Puupala Oy:stä saa koko paketin: tuotteen suunnittelun, toteutuksen ja asennuksen.

Tulevatko tilaukset nyt lähialueilta vai teetkö edelleen ympäri Suomen?

Kyllä ne pääasiassa lähialueilta tulee. Kiinnostusta yksilöllisiin tuotteisiin tuntuu onneksi olevan ja kyselyitä tulee. Matkan varrella on minulle kertynyt suuri verkosto eri alojen osaajia ja yhteistyökumppaneita joiden avulla suuretkin projektit tulevat luotettavasti sovitusti tehtyä.

Alussa ollaan ja aika näyttää mihin mennään, mutta luottavaisin mielin olen, että töitä riittää.