Helmi Piispanristillä

  • Finnkoski Oy eli Piispanhelmi
  • Sijaitsee Piispanristillä Tokmannin kiinteistössä.
  • Yritys perustettu heinäkuussa 2017.
  • Ensimmäisten 9 kk:n liikevaihto lähes 300 000 euroa.
  • Kolme työntekijää, joista kaksi yrittäjää.
  • www.piispanhelmi.fi

 

Piispanhelmen yrittäjät Iida Kosklin ja Johanna Finnholm

Iida Kosklin (vas.) ja Johanna Finnholm tunsivat toisensa ennen yrittäjiksi ryhtymistään aiemmista työpaikoista.

Kesällä 2017 perustettu Piispanhelmi syntyi työkaverusten Johanna Finnholmin ja Iida Kosklinin yhteisistä yritysideoista.

- Me ollaan Iidan kanssa olleet molemmat samassa paikassa töissä kahdessa eri paikassa. Viimeksi olimme töissä molemmat Paraisilla. Tällä alalla työpisteet vaihtelevat ja työaikoihin ei juuri voi vaikuttaa. Kun työni loppuivat Paraisilla, aloin puhumaan tosissani Iidalle, että perustetaanko oma lounaspaikka. Sain suostuteltua lopulta Iidan mukaani, Johanna kertoo yrityksen alkuvaiheista.

- Ei kauheasti tarvinnut suostutella, Iida toteaa. Iidalla oli yrittäjäperheen lapsena selkeä kuva siitä, mitä yrittäjyys käytännössä tulisi olemaan ja käytäntö on vastannut odotuksia.

Yrittäjyys alkoi sopivan tilan etsinnällä ja Piispanristiltä löytyikin sopiva, mutta tilan remontoinnissa meni paljon suunniteltua pidempään.

- Ensisijaisesti halusimme Kaarinaan, mutta lähikunnatkin olisivat käyneet riippuen sopivan tilan löytymisestä, Iida kertoo sijaintipaikan valinnasta.

- Huhtikuun lopulla löysimme tämän tilan, elokuussa 2017 piti avata, mutta lopulta se venyi vuokranantajasta johtuen tammikuulle, Johanna kertoo.

 

Ravintola Piispanhelmi ulkoa

Tammikuussa avattiin uusi lounasravintola Piispanristille Tokmannin kiinteistöön.

- Tosi kiva tilaisuus tämä kuitenkin oli, että pääsimme alusta saakka suunnittelemaan omaa ravintolaamme, Iida iloitsee.
 

Hyvää joka päivä

Yrittäjät kokevat, että ruoka on tasalaatuista ja maku hyvää, kun sen valmistaa itse.

- Ajatuksemme jo yrittäjäksi lähtiessämme oli, että valmistamme ruuat itse alusta loppuun. Teemme täällä kaiken itse esimerkiksi leivomme leivät ja pullat, pilkomme salaatit ja valmistamme lounaat raaka-aineista, ei puolivalmisteista, Iida painottaa yrityksen liikeideaa. Se myös maistuu erinomaisessa lounaassa.

 

Piispanhelmen yrittäjät Iida Kosklin ja Johanna Finnholm keittiössään

Ensimmäinen työntekijä palkattiin Piispanhelmeen kahden viikon aukiolon jälkeen. Parhaina päivinä ravintolassa käy yli 200 henkeä, iloitsevat Johanna (vas.) ja Iida.

 

Kun kysyn asiakkaiden mielipidettä lounaasta, vastaus kuuluu, että ruoka on todella hyvää – joka päivä.

Lentävä lähtö

- Totta kai toivoimme, että tämä menisi hyvin, mutta että näin hyvin. Parhaina päivinä meillä käy reippaasti yli 200 henkeä, he iloitsevat. Yhdeksän kuukauden ajalta lähes 300 000 euron liikevaihto on hieno saavutus, joten naiset ovat aiheestakin iloisia.

- Olimme tehneet kaksi viikkoa töitä, kun piti palkata ensimmäinen työntekijä. Kukaan ei oikein uskonut, että tässä paikassa lounasravintola voisi olla näin suosittu, Johanna kertoo lentävästä lähdöstä.

Yrityksellä on lounaskahvilan lisäksi myös catering -palveluita ja he toimittavat lounaita päivittäin yrityksien omiin toimipisteisiin.

Laajeneminen mielessä

- Yrittäjyys on kyllä ollut paljon helpompaa, mitä odotin, Johanna sanoo. He kehuvat verkon yrityspalveluita, esimerkiksi Yrityssuomesta löytyi vastaus moneen asiaan. Myös vertaisryhmä Naisyrittäjät Facebookissa on tarjonnut apuja moneen asiaan. Erillisestä perustamisneuvonnasta he eivät kokeneet olevan hyötyä.

Yrittäjät myös haaveilevat laajenemisesta toisella ravintolalla, mutta nyt he koittavat vielä malttaa mielensä.

 

Piispanhelmen yrittäjät Iida Kosklin ja Johanna Finnholm

Iidan (vas.) ja Johannan mielessä siintää jo toinenkin ravintola jossain vaiheessa.

- Kyllä se mielessä on, joten eiköhän se jossain vaiheessa etene, Iida arvioi ja Johanna nyökyttelee vieressä.
  •