Etukenossa tulevaisuuteen

  • Aimo Virtanen Oy pähkinänkuoressa:
  • Raija ja Aimo Virtanen perustivat yrityksen 1979 Piispanristille.
  • Liikevaihto 1,8 miljoonaa vuonna 2018.
  • Päätuotteita metalliset ohutlevytuotteet teollisuudelle.
  • Vientiin menee noin 10% muun muassa Ranskaan, Saksaan ja Liettuaan.
  • Vakituisia työntekijöitä 10 henkeä yrittäjät mukaan lukien.
  • www.aimovirtanen.fi

Yrittäjäpariskunta Pekka Virtanen ja Päivi Lehtovaara metallinkeräysastian luona.

Materiaalihävikki on uuden teknologian avulla vähentynyt merkittävästi, kertovat yrittäjät Pekka Virtanen ja Päivi Lehtovaara.

Päivi Lehtovaara ja Pekka Virtanen ovat toimineet Aimo Virtanen Oy:ssä yrittäjinä vuodesta 2012, kun sukupolvenvaihdos tehtiin Raija ja Aimo Virtasen kanssa. Pekka on työskennellyt yrityksessä 90-luvulta saakka.

- Voisi kyllä sanoa, että olen ollut yrityksessä mukana sen perustamisesta, vuodesta 1979 saakka, Pekka naurahtaa. Raija ja Aimo ovat Pekan vanhemmat.

Alussa tuotannosta 30% oli muovituotantoa, loput metallityötä. Vuonna 2007 muovista luovuttiin kokonaan ja yritys keskittyi metalliin.

- Seuraamme teknologian kehitystä alan julkaisuista ja käymällä messuilla. Uusimmat ja hienoimmat innovaatiot tulevat Saksasta, Pekka kertoo.

Ilman automaatiota suomalainen konepaja ei pärjäisi globaaleilla markkinoilla.

 

Yrittäjäpariskunta Pekka Virtanen ja Päivi Lehtovaara esittelevät tuotannon automaatiota.

Aimo Virtasella nähdään, että automaatio auttaa säilyttämään työpaikat Suomessa.

- Me pystymme säilyttämään työpaikat Suomessa nimenomaan kehittyvän teknologian ja automaation avulla, Päivi tiivistää yrityksen tuotantofilosofian.

Teknologian kehitystä kuvaa, että samaa liikevaihtoa tehtiin 20 vuotta sitten 30 hengellä. Nyt automaation myötä vakituista henkilökuntaa on kymmenen, mutta tuotantomäärä on moninkertaistunut.

- Raskaita työvaiheita on onnistuttu keventämään automaatiolla. Saksalaisissa koneissa on myös työtuvallisuuteen kiinnitetty paljon huomiota, Pekka arvioi muutosta työntekijöiden näkökulmasta.

Mallia Saksasta

Suurin osa Virtasen hallissa pyörivistä koneista onkin saksalaisia. Saksalaisen insinöörityön ohella Päivi ja Pekka arvostavat myös yritysten verokohtelua Saksassa.

- Saksassa mahdollistetaan yritysten kasvu keskisuureksi sallimalla verotuksessa järkevät sukupolvenvaihdokset. Yksi teknologiatoimittajistamme Trumpf on hyvä esimerkki keskisuuresta perheyrityksestä, jonka tarina on alkanut 1923 Saksassa ja se on edelleen saksalainen perheyritys, Pekka mainitsee.

 

Uuteen teknologiaan tutustutaan messuilla ja alan julkaisuissa. Taustalla yksi uusimmista investoinneista: kuitulaser.

Taustalla yksi uusimmista investoinneista: kuitulaser.

- Digitaaliset ratkaisut ja tietotekniikan hyödyntäminen ovat tuotannossamme tosiaan avainasemassa. Huollot ja koneiden mahdollinen vianmääritys tehdään etänä Saksasta ja pystymme laatimaan työjonot koneille asiakkaan 3D-kuvista suoraan. Koneita voi myös ohjata etänä vaikka kotisaunasta, Päivi kertoo.

Valmistustekninen suunnittelu on Aimo Virtasen keskeinen kilpailutekijä.

- Valmistettavuuteen liittyvien haastavien ongelmien ratkaiseminen kustannustehokkaasti on erityisosaamistamme ja erottaa meidät kilpailijoista, Päivi arvioi alaa.

Piispanristi - Turun ja Kaarinan kainalossa

- Kyllä sijainti on Kaarinan valtti: moottoritie, satama ja lentoasema ovat lähellä. Kun tilaamme varaosan iltapäivällä, se on seuraavana aamuna perillä täällä, Pekka kehuu Kaarinan sijaintipaikkaa.

Muutaman sadan metrin päähän Aimo Virtasen teollisuushalleista Turku suunnittelee uutta kerrostaloaluetta.

- Miten sitten uudet asukkaat suhtautuvat teollisuusalueeseen, Päivi pohtii.

Piispanristin alueella lieneekin tarvetta vuoropuhelulle yritysten ja molempien kaupunkien kesken.

Vihreällä teknologialla tulevaisuuteen

Monenlaisia suunnitelmia on yrityksen tulevaisuuteen liittyen, mutta ei mitään dramaattisia muutoksia.

 

- 90-luvulla tuli lasertekniikka, joka muutti valtavasti ohutlevyn työstämistä. Yhdestä levystä voidaan tehdä useita eri osia, jolloin myös materiaalihävikki on pienentynyt. Uusien koneiden myötä sähkönkulutus on kymmenessä vuodessa vähentynyt viidenneksellä tuotantomäärien kasvaessa. Halli lämpenee maalämmöllä ja koneiden hukkalämpöä hyödyntämällä. Me investoimme etukenossa tulevaisuuden teknologiaan, Pekka tiivistää.