Kuukauden yritys 12/2016:

Verkanappulat
– hyvän sykkeen päiväkoti

Pähkinänkuoressa:

  • Verkanappulat on perustettu 2000
  • työllistää n. 200 henkilöä, perheyritys 
  • liikevaihto n. 7,4 M€ (2015)
  • palkittiin Suomen Yrittäjien maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla lokakuussa 2016
  • www.verkanappulat.fi

 

Verkanappulat 

Yksi Verkanappuloiden päiväkodeista Kaarinassa, Verkavekarat, sijaitsee Rakentajantiellä. Toimitusjohtaja-yrittäjä Minna Takkula kiittelee Kaarinan kaupunkia sujuvasta yhteistyöstä sopivan tontin etsinnästä saakka: ”Kerrankin tontti, johon saimme mahtumaan myös riittävät pysäköintitilat. Paikka sopii päiväkodille, sillä sijainti on liikenteellisesti hyvä tarjoten samalla mieluisat ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet.” Lähimetsässä retkeilläänkin viikoittain.

Verkanappulalla on päiväkoteja Turun ympäristökunnissa 14 eri pisteessä, kuudella eri paikkakunnalla. Kaarinan alueelle näistä sijoittuu kuusi. Yrittäjät Kimmo ja Minna Takkula kertovat, että yritys on luotu tyhjästä. Tällä hetkellä Verkanappuloiden päiväkodeissa on 1000 lasta ja henkilökuntaa jo lähes 200. Verkanappulat tarjoaa monipuolista päivähoitoa alle kouluikäisille lapsille. Perusajatuksena on tarjota yksilöllistä ja yhteisöllistä, kodinomaista ja kiireetöntä varhaiskasvatusta turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä. Toiminnassa painottuvat mm. luonto- ja liikuntakasvatus ja mahdollisuuksia on myös kielten, matematiikan ja musiikin oppimiseen leikin ohessa. Päiväkodit ovat mukana kansainvälisissä hankkeissa, joten uusia näköaloja avautuu tutustumalla alaan kotimaan ulkopuolella.

Yrityksen toiminta on henkilökuntavoittoista.  Minna Takkula kiittelee, että ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilökunnan rekrytointi on sujunut paikallisesti ja helposti. Verkanappuloiden ruoka valmistetaan itse. Raaka-aineet ovat kotimaisia, paikallisia ja luomua aina, kun se vain on mahdollista. Omissa keittiöissä voidaan huomioida sesongin mukaiset raaka-aineet. Esimerkiksi huhtikuusta marraskuuhun saadaan pääosa luomuvihanneksista paikalliselta viljelijältä Littoisista.

Päiväkodit toimivat eri järjestelmien alla kunnasta riippuen; käytössä ovat ostopalvelu, palveluseteli ja yksityisen hoidon tuella oleva hoito. Yrittäjäpari arvostaa Kaarinan kaupungin ostopalvelujen toimintaa ja toteaakin yhteistyön sujuneen erinomaisesti niin yrittäjien, kuin asiakkaidenkin suuntaan.

Verkanappulat vastaanotti lokakuussa 2016 Suomen Yrittäjien maakunnallisen yrittäjäpalkinnon, heidät on palkittu myös Laatu – palkinnolla sekä Varsinais-Suomen vuoden yrityksenä 2012. Seuraava askel on uusimman päiväkodin avautuminen Huittisiin vuoden 2017 alussa. Yrittäjäparin mukaan hyvä palaute kannustaa eteenpäin.

Verkanappulat