Saumatonta yhteistyötä asiakkaan kanssa

Jautek Oy pähkinänkuoressa:

  • Liikevaihto vajaat 900 000 euroa vuonna 2018
  • Yritys perustettu 1987 Kaarinassa, sijaitsee Krossissa.
  • Henkilöstöä 6-7 sisältäen toimitusjohtaja Juha Tuomisen, lisäksi kiireapulaisia.
  • Yrityksen toimialaa on metalliteollisuuden jauhemaalaus
  • www.jautek.fi
toimitusjohtaja Juha Tuominen Swegonin tiloissa.

Jautek on toiminut vuodesta 2007 samoissa tiloissa asiakkaansa Swegonin kanssa, toimitusjohtaja Juha Tuominen kertoo.

Kaarinan Krossissa toimiva Jautek Oy perustettiin alun perin Swegonin alihankkijaksi. Yrityksen on perustanut Veijo Tuominen vuonna 1987. Uusi halli valmistui 2007 Krossiin ja alun perinkin kaarinalainen yritys muutti tuolloin samoihin tiloihin pääasiakkaansa Swegonin kanssa.

Nykyinen yrittäjä Juha Tuominen on koulutukseltaan tradenomi. Juha tuli yritykseen töihin 1994 ja sukupolvenvaihdos isältä pojille tehtiin 2010-luvulla.

Jautekin ydinliiketoimintaa on sähköä johtavien metalliosien jauhemaalaus. Pääosa tuotannosta on ilmanvaihtolaitteiden ja liesituulettimien maalausta. Lisäksi maalataan muun muassa osia ohutlevyteollisuuteen.

Täysautomatisoitu tuotanto

- Meillä on täysautomatisoitu maalausprosessi. Ainoastaan ripustus ja osien poisotto linjalta sekä joitakin maalauksen paikkaustehtäviä tehdään käsityönä. Muuten kaikki on automatisoitua, toimitusjohtaja Juha Tuominen kertoo.

 

Pitkälle automatisoitu maalauslinjasto on paikalleen rakennettu 2007, kun uusi halli valmistui. Prosessin lopussa tehdään tarvittaessa paikkausmaalaus, muuten linja pyörii automaattisesti.

Pitkälle automatisoitu maalauslinjasto on paikalleen rakennettu 2007, kun uusi halli valmistui. Prosessin lopussa tehdään tarvittaessa paikkausmaalaus, muuten linja pyörii automaattisesti.

- Jauhemaalauslinjasto oli yritykselle varsin kallis investointi. Kone on hankittu uuteen halliin ja rakennettu paikallaan. Sitä ei saa vietyä ovesta ulos, Tuominen havainnollistaa.

Tuotantoprosessissa jauhepistooleilla ammutaan jauhetta metallilevyn pintaan. Sähkövarauksen avulla jauhe kiinnittyy kalvoksi metallilevyn pintaan. Sen jälkeen osa paistetaan noin 200 asteessa ja pinta on valmis.

 

Juha Tuomisen takana on uuni, jossa maalijauheella ”ammutut” osat paistetaan

Juha Tuomisen takana on uuni, jossa maalijauheella ”ammutut” osat paistetaan.

Vuoden yritys

Marraskuussa Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa Jautek Oy:lle myönnettiin Vuoden yritys Kaarinassa -palkinto.

- Ihan yllätyksenä se tuli, mutta on kyllä hienoa, kun palkinto tulee toisilta yrittäjiltä. Se tuntuu merkittävältä tunnustukselta! Iso kumarrus heille, jotka sen päättivät, Juha iloitsee palkinnosta.

 

Vuoden yritys Kaarinassa -palkinto luovutetaan Juha Tuomiselle Yrittäjägaalassa.

Vuoden yritys Kaarinassa -palkinto luovutetaan Juha Tuomiselle Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa. Kuva: Janne Nurminen.

Yrittäjägaalaan Juha osallistui vaimonsa kanssa ensimmäistä kertaa.

- Juhlat olivat tosi hienot, 850 ihmistä Logomossa. Kaikki järjestelyt toimivat tosi hienosti ja on mukavaa, kun pienille yrityksillekin on tarjolla näin komeat juhlat, Juha kiittelee.

Kaarinassa kelpaa yrittää

- Sen aikaa, kun olen ollut Kaarinan Yrittäjissä, homma on toiminut positiivisesti. Olen osallistunut muutamaan koulutukseen ja hyödyllisiä uutiskirjeitä tulee säännöllisesti, Juha kommentoi Kaarinan Yrittäjien toimintaa.

Myös kaupunki saa kiitosta.

- Hyvin toimivat esimerkiksi ympäristölupa-asiat ja ympäristöraportointi Kaarinan kaupungin kanssa, hän arvioi. Yrityksen maalausprosessissa pesuvesi toimii suljetussa kierrossa. Kun se vaihdetaan ja saostetaan, kaupunki varmistaa veden puhtauden ennen viemäriin laskua.

Omalla alalla

- Olen aina tykännyt olla rakennusalalla ja iv-puolella töissä. Olen ollut 25 vuotta tässä työssä, niin olen aika pitkälti kasvanut alaan kiinni. Kyllä olen tainnut aina ajatella jatkavani isän perustamaa yritystä, Juha kertoo.

Pääasiakkaan Swegonin kanssa yhteistyö on tiivistä yhteisissä toimisto- ja tuotantotiloissa.

- Esimerkiksi tuotekehitys on vuosien saatossa kehittynyt saumattomaksi, kun asiakas osaa ottaa jo omassa suunnittelussaan huomioon meidän maalausprosessin vaatimukset, Juha kertoo yhteistyöstä.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Jautekilla selkeät.

- Ei yrittäjä voi muuta toivoa kuin että yhteistyö asiakkaiden kanssa jatkuu yhtä hyvin kuin tähänkin asti, tiivistää vuoden kaarinalainen yrittäjä.