Autohuoltoon kätevästi Krossissa

Moottorikoneistus Ojala Oy pähkinänkuoressa:

  • Perustettu 2002, sijaitsee Kaarinan Krossissa
  • Työllistää kuusi henkilöä, mukaan lukien omistajan, toimitusjohtaja Pertti Ojala.
  • Liikevaihto vuonna 2019 vajaan 700 000 euroa.
  • Autojen huollot ja korjaukset, erityisesti Mersut ja Volvot
  • https://www.kl-servicepartner.fi/moottorikoneistus-ojala/

 

Moottorikoneistus Ojalan toimitila ulkoa.

Moottorikoneistus Ojala huoltaa ja korjaa autoja Kaarinan Krossissa.

Yrittäjä-toimitusjohtaja Pertti Ojala on jo aikaisin aamusta täydessä työntouhussa moottorikoneistuksen parissa, kun tapaamme haastattelun merkeissä.

Moottorikoneistus Ojala Oy on perustettu 2002 Krossiin samalle kadulle, missä yritys toimii nykyäänkin, mutta eri kiinteistöön. Pertti aloitti uransa yrittäjänä moottorikoneistuksella ja työskenteli ensin muutaman vuoden yksin.

- Ostin yrittäjäksi ryhtyessäni autopuolen toiminnot aiemmalta työnantajaltani Tumolta, josta ensimmäinen työntekijänikin tuli. Vuonna 2004 piti rakentaa uusi halli, mutta löysimme kuitenkin sopivan valmiin hallin Krossista ja muutimme nykyisiin tiloihimme 2005. Samaan aikaan aloitimme koneistuksen ohella autohuollot, Pertti kertoo yrityksen alkutaipaleesta.

- Vuonna 2008 ostin Helsingistä GT-Motorin ja olen muutaman päivän viikosta Helsingissä töissä. GT-Motor keskittyy puhtaasti moottorikoneistukseen, hän mainitsee.

 

Yrittäjä, toimitusjohtaja Pertti Ojala moottorikoneistusten parissa.

Yrittäjä, toimitusjohtaja Pertti Ojala on moottorikoneistusten parissa jo aamusta alkaen.

Nykyään Krossissa työskentelee yrittäjän lisäksi viisi työntekijää huoltojen ja koneistuksen parissa.

Huollot takuulla

Autokaupan ryhmäpoikkeusasetuksen johdosta riippumattomat korjaamot voivat suorittaa takuuaikaisia huoltoja siinä, missä valtuutetut merkkikorjaamotkin. Edellytyksenä takuun säilymiselle on, että korjaamo noudattaa valmistajan antamia varaosavaatimuksia, öljyjen laatuvaatimuksia ja huolto-ohjeita.

 

Työnjohtaja Antti Ventovuori ja yrittäjä Pertti Ojala Moottorikoneistus Ojalan toimistossa.

Työnjohtaja Antti Ventovuori (vas.) ja Pertti Ojala kertovat, että auton takuu on voimassa, kunhan auto huolletaan valmistajan ohjeiden ja vaatimusten mukaan.

- Vieläkin on vahvoja uskomuksia, että takuu ei olisi voimassa, jos on huollettu auto jossain muualla kuin automerkkien omissa huoltopalveluissa. Merkkiliikkeissä on jopa valehdeltu asiakkaalle, ettei takuu tästä syystä olisi voimassa, vuonna 2007 Ojalalla aloittanut työnjohtaja Antti Ventovuori kertoo.

Yrittäjänä Krossissa

- Alusta saakka olemme olleet tosi tyytyväisiä sijaintiimme. Asiakkaamme ovat löytäneet tänne hyvin ja tänne on helppo tulla. Sijaintia emme mielellään lähtisi vaihtamaan, yrittäjä hehkuttaa Krossia.

Nykyinen halli uhkasi jo jäädä pieneksi, mutta layout -muutoksilla tilat saatiin entistä tehokkaammin käyttöön.

- Nyt ollaan päästy kohtuu optimaaliseen tilanteeseen korjaamon osalta. Layout -muutoksilla saimme yhden nosturipaikan lisää ja halli on nyt varsin toimiva. Näyttää siltä, että töitä meillä riittää, joten todennäköisesti palkkaamme yhden työntekijän vielä lisää, Pertti kertoo tulevaisuuden suunnitelmista.

Kaupungin kanssa yritys ei juurikaan ole asioinut alkuvuosien hallisuunnitelmien jälkeen, mutta yrittäjätoiminnassa Ojala on silloin tällöin mukana.

- Välillä olen mukana Krossin yrittäjien toiminnassa ja käyn joissakin yrittäjien tilaisuuksissa. Kiva, että tämä Krossin alue kehittyy ja laajenee, hän kiittelee.