Hyvä maine takaa kasvun


Vuoden 2017 kuntakohtaisen yrittäjäpalkinnon Kaarinassa saanut Aspro Oy käynnisti toimintansa vuonna 1999. Aluksi toiminta painottui yksityisasiakkaiden saneerauksiin ja talorakennukseen. 

- Aika pian toiminta muuttui yritysten väliseksi ja pääsimme palkkaamaan myös henkilökuntaa, yrityksen omistaja Janne Suikkari kertoo. 

Aspro Oy pähkinänkuoressa

  • Liikevaihto 11,4 miljoonaa, henkilöstöä 42
  • Erikoistunut rakennussaneerauksiin erityisesti putkistosaneerauksiin
  • Perustettu vuonna 1999
  • Yrityksen omistaa Janne Suikkari

Yrittäjä Janne Suikkari toimistossaan
Aspro Oy:n omistaja Janne Suikkari iloitsee yrityksensä kasvusta ja hyvästä maineesta alalla.

- Toimintamme painottuu Turun talousalueelle. Joitakin projekteja olemme tehneet Loimaalle ja Forssaan. Järkevä rajaus on noin tunnin matkan sisällä täältä Kaarinasta.

Asbesti- ja haitta-aineisiin liittyvä lainsäädäntö on tiukentunut huomattavasti ja vuonna 2016 Suikkari perusti yhdessä Mikko Ehrlundin kanssa näihin erikoistuneen Purkava Oy:n. Oma yritys parantaa kokonaisprojektien ajanhallintaa esimerkiksi putkistosaneerauksissa. Purkava kasvaa jatkuvasti kuitenkin Aspron ulkopuolelle myydyistä projekteista, sen liikevaihdon ollessa lähes miljoona euroa.  

- Lakimuutos on ollut hyvä asia. Tiukentunut laki suojelee niin työntekijöitä kuin asukkaitakin, Suikkari arvioi.

Kasvua ja kehitystä

- Jos liikevaihtoa katsotaan, olemme jo aika merkittävässä roolissa tällä talousalueella, Suikkari iloitsee.

Suikkari omistaa yrityksen yksin, mutta kokee, että hyvillä ja sitoutuneilla yrityksen toimihenkilöillä hän voi täydentää omaa osaamistaan ja jakaa yrityksen vastuuta.  

- Meillä on nyt hyviä nuoria työnjohtajia, jotka on ajettu sisään. Lisäksi palkkasimme hiljattain toisen uuden projektipäällikön, Suikkari iloitsee kokeneiden tekijöidensä ohella uusista vahvistuksistaan.

 työnjohtaja Elina Haapanen, toimistopäällikkö Tuija Vornanen ja toimitusjohtaja Janne Suikkari saman pöydän ääressä

Omaa osaamista voi täydentää ja vastuuta jakaa hyvän henkilökunnan avulla. Vasemmalta työnjohtaja Elina Haapanen, toimistopäällikkö Tuija Vornanen ja toimitusjohtaja Janne Suikkari.

Vakioasiakkaiden rooli on tärkeä: 

- Meillä on paljon vakioasiakkaita, jotka mahdollistavat jatkumon ja toiminnan tasaisen kehittämisen. Kyllä meillä on tälläkin hetkellä tavoitteena tasaisesti kasvaa. Taloustilanne on menossa hyvään suuntaan ja edelleen olemme sillä polulla, jota olemme aikoinaan kaavailleet. Molempia yrityksiä kehitetään koko ajan ja erityisesti Purkava kasvaa ulkopuolisesta myynnistä.

Hyvä maine kiirii

- Meillä on hyvä maine, erityisesti putkistosaneerauksissa, Suikkari toteaa tyytyväisenä.  

Yritys on toiminut Kaarinasta käsin koko toimintansa ajan. Yritysten toimistot ja halli sijaitsevat Kaarinan Krossissa.

- Kyllä Kaarinassa sujuvat asiat tosi ketterästi ja Kaarinan kaupungin kanssa on helppo, fiksu toimia. Jos jotain voi toivoa, niin sitä, että kaupunki myös tilaisi projekteja meiltä kaarinalaisilta toimijoilta, hän toteaa.

Yrittäjäpalkinto oli Suikkarin mielestä yllättävänkin hieno juttu.

- Tämä oli hieno juttu, kun tähän tunnustukseen ei voi mitenkään itse vaikuttaa tai hakea sitä. Olimme ottamassa vastaan palkintoa Yrittäjägaalassa, joka oli hieno, Suikkari hehkuttaa.

- En ole mitenkään ollut aktiivisena yrittäjätoiminnassa, että sinänsä palkinto tuli aivan yllätyksenä. Mutta toisaalta, en sitä myöskään kiellä, etteikö se minulle kuuluisi, hän naurahtaa. 

- Siinä sitä pysähtyi vähän itsekin miettimään, mitä olemme saaneet aikaan.