Ravintola Foccaan tulossa myös viini-iltoja

Ravintola Focca pähkinänkuoressa:

  • Perustettu vuonna 2018
  • Liikevaihto 400 t
  • Työllistää omistajien lisäksi kaksi työntekijää
  • Omistajat Susanna Boström ja Maria Jokinen
  • Toimiala kahvila ja lounasravintola /catering palvelut
  • Osoite Aittakatu 1, 20780 Kaarina
  • Nettisivut: www.ravintolafocca.fi


Ravintola Foccan yrittäjät Susanna Boström ja Maria Jokinen
Ravintola Foccan yrittäjät Susanna Boström ja Maria Jokinen.

Ystävykset ja työtoverit Susanna Boström ja Maria Jokinen ovat tehneet ruokaa yhdessä noin nelisen vuotta. Molemmat työskentelivät Marja Vaisteen vetämässä ravintola Kaarinan Tähdessä. Susannalle vuosia Kaarinan Tähdessä kertyi kaksi ja Marialle neljä, ennekuin heille tuli eteen mahdollisuus lähteä yrittäjiksi. Työtä on aina tehty tuloshakuisesti ja kun Marja Vaiste ilmoitti lopettavansa liiketoiminnan, taisi Susanna olla ensimmäinen, joka ehdotti, että mitäs jos kokeillaan.

Ravintolan yhteydessä toimivan Hotelli Kivitaskun vetäjän kannustamina ystävykset päättivät aloittaa yrittäjänä toimimisen. Susannalle ja Marialle askel yrittäjyyteen ei ollut iso, koska molemmat toimivat palkollisina erittäin itsenäisesti. Lisäksi heillä kummallakin on taustaa yrittäjänä olemisesta. Molemmilla on ollut myös verhoomoyritys, mikä on yhdistänyt naisia kokkikoulutuksen lisäksi.

Työnjako naisilla on selkeä, Susanna hoitaa valmistustyön, Maria auttaa, mutta siirtyy sitten kassan taakse saliin, kun lounasravintola aukeaa.

Isoja investointeja ei ole tarvinnut tehdä, mutta kahdet avajaiset on järjestetty, kun sali ja keittiö olivat välillä remontissa.

 

Foccan ravintolasali.

 

Yrittäjinä Kaarinan keskustassa

Foccan sijainti on Susannan ja Marian mielestä erittäin hyvä ja 99 prosenttia asiakkaista on ihania. Yhteistyö hotellin kanssa toimii hyvin. Asiakkaita tulee ravintolaan myös keskustan ulkopuolelta, joten keskustan parkkipaikkojen tilanteen Susanna ja Maria kokevat haasteellisena.

Kaarinalaisuus huomioidaan ja on hienoa, kun esimerkiksi paikallinen urheilujoukkue noutaa ruokaa mukaan, kun lähtee naapurikaupunkiin pelamaan. Kaarinalaiset yritykset ovat löytäneet catering-palvelut hyvin.

Asiakaspaikkoja on 100 ja erikoisjärjestelyillä 120. Tämä mahdollistaa isojenkin juhlien järjestämisen. Tarvittaessa löytyy tarjoiluhenkilökuntaa lisää, jotta juhlat onnistuvat sujuvasti. Foccassa on järjestetty mm. Kaarina-Unkariseuran 30-vuotisjuhla, johon osallistui Unkarin suurlähettiläs.

 

Kaarinalaista taidetta Ravintola Foccassa.
Foccassa on esillä myös kaarinalaista taidetta.

Lähiruoka

Susanna ja Maria ovat kiinnostuneita ostamaan enemmän lähiruokaa, esimerkiksi vihanneksia suoraan tuottajilta. Yhteistyö kaarinalaisten puutarhojen ja elintarvikeyritysten kanssa kiinnostaa yrittäjiä.

Viinit

Susanna ja Maria toivovat, että asiakkaat löytäisivät jatkossa myös Foccan hyvät viinit. Ajatuksena onkin järjestää viini-iltoja mahdollisesti tulevana syksynä. Toiveena on myös, että Ravintola Foccaan löydetään myös lounasajan ulkopuolelta. Foccassa kun on tarjolla myös kahvilapalvelut ja mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia.

 

Susanna Boström ja Maria Jokinen ovat yllättyneitä siitä, miten hyvin toiminta on lähtenyt liikkeelle. Palaute asiakkailta on ollut hyvää. Hernekeitto on Kaarinan parasta ja sitä tullaan syömään kauempaakin.