Turun Koirauimahalli Oy pähkinänkuoressa:

  • 26.4.2016 Kristiina ja Pekka Salomaa perustivat yrityksen Piispanristille.
  • Liikevaihto 75 000 euroa ensimmäiseltä toimintakaudelta.
  • Yrityksessä työskentelee yksi henkilö, yrittäjä Kristiina Salomaa. Lisäksi uimahallissa työskentelevät yrittäjäpohjalta uimaopettaja ja kuntouttaja.
  • http://www.turunkoirauimahalli.fi

 

koira ui koirauimahallilla

Koiralle voi varata myös uimaopetusta tai kuntoutusta. Opetustyössä Annika Himanen yhdessä Usvan ja Kaislan kanssa.

- Meillä on ollut perheessä koiria kaksikymmentä vuotta. Ongelmana on ollut aina, missä koirat voivat uida, kun se on lähes joka paikassa kiellettyä. Tuli mieleen ajatus, jos koirilla olisi täällä Turun seudulla oma uimahalli, yrittäjä Kristiina Salomaa kertoo idean synnystä.

Turun seudulla ei hallia ollut ja niinpä yrittäjiksi aikova pariskunta ryhtyi etsimään sopivaa tilaa ideoimalleen toiminnalle. Sopiva tila löytyi Piispanristiltä. Tila oli Fazerin leipomon entinen pesuhalli, josta muotoutui melko vähillä muutostöillä uimahalli. Hallissa on kuusi suihkuloosia ja kolme allasta, kukin 6,5 metriä pitkiä ja kolme metriä leveitä.

 

yrittäjä Kristiina Salomaa koirauimahallin edessä

Sopivat tilat koirauimahallille löytyivät Piispanristiltä, Fazerin entisestä pesuhallista. Tiloja esittelemässä yrittäjä Kristiina Salomaa.

- Allasaika on puoli tuntia, paikalle tullaan 10 minuuttia aiemmin. Varsinaisen uinnin jälkeen on 20 minuuttia aikaa huuhdella koira. Oma allas on siis aina kullekin varaukselle, mutta toki varaaja voi tuoda samaan altaaseen useammankin koiran kerralla, Kristiina kertoo.

 

Hinnaston mukaan yhden koiran uimavuoro maksaa 22 euroa ja kaksi koiraa 27 euroa. Uimaopetus maksaa 35 euroa yhdeltä koiralta.


uima-allas koirauimahallilla

Koirauimahallista löytyy kolme 6,5 metrin allasta, joissa uintiaikaa on 30 minuutti kerrallaan.

 

Pesuloosien vierestä löytyy muovitossuja ja pyyhkeitä. Looseissa taas on föönit ja muu tarvittava tarvikkeisto koiran pesemiseen ja huuhteluun, aivan kuten ihmisten uimahalleissakin. Kristiina painottaa, että on tosi tärkeää pestä koira ennen uintia huolella, jotta altaat pysyvät puhtaina. Klooria käytetään, mutta vain äärimmäisen vähän.

 

koirien pesutilat

Ennen altaaseen menoa on peseydyttävä huolella myös koirauimahallissa. Pesulooseista löytyvät kaikki tarvittavat välineet, myös turkin föönaukseen uinnin jälkeen.

 

Nivelrikkoa tai ylipainoa

- Ajanvaraus meille käy vaivattomimmin netissä. Uimaan pääsee talviaikaan melkein kaikkina viikonpäivinä. Kesäaikaan ollaan vähän lyhyemmillä aukioloajoilla vain arkisin, Kristiina mainitsee.

Varaussivustolla on mahdollista varata myös uimaopettaja tai kuntouttaja koiran kanssa uimaan. Uimaopettajina uimahallissa toimivat yrittäjät Annika Himanen ja Anu Toukonen. Annika tekee lisäksi myös kuntoutusta. Uimahallissa on myös koirapesula, jossa voi pestä koiran itse tai tilata sille pesun.

Talvella uimahallissa on keskimäärin 80 allasvarausta viikossa. Kesällä on rauhallisempaa, joskin kuntoutettavat koirat omistajineen ovat Kristiinan mukaan aktiivisia koko kesän. Jos koira on ollut ortopedisessä leikkauksessa tai koiralla on muuten liikuntaa rajoittava ongelma, kuntouttaja tekee kuntoutussuunnitelman. Kuntoutuksen aloittamiseen olisi hyvä saada myös eläinlääkärin lausunto.

- Uinnista on terveyshyötyä kaikille koirille. Uinti sopii erityisen hyvin, jos koiralla on esimerkiksi nivelrikkoa tai ylipainoa. Tosin uinti toimii ihan normaalina kunnon kohotuksena ja onhan se muuten vaan tosi mukavaa koiralle päästä uimaan, Kristiina toteaa.