Vesibussilla vesille Kaarinasta

Lomakeskus Koivukankare pähkinänkuoressa:

Koko miehistö koolla: Karl-Johan eli Jonte Rosenström (vas.), Mikael Karjalainen, Kerttu ja Reijo Sillanpää sekä laivakoira Ninni.

 

Vuonna 2014 yrittäjiksi Koivukankareen lomakeskukseen siirtyneet Kerttu ja Reijo Sillanpää ovat pitkän linjan yrittäjiä. Vuonna 1989 Reijo irtisanoutui autotehtaalta ja he ryhtyivät yrittäjiksi Laitilaan.

- Olemme rohkeasti ryhtyneet yrittäjiksi siellä, missä muut eivät ole nähneet mahdollisuuksia, Reijo kertoo.

Yrittäjäpariskunnalla on alusta alkaen ollut selkeä työnjako, joka koskee niin paperitöitä kuin keittiötöitäkin.

- Ei ole työnjaosta ollut riitaa, Reijo ja Kerttu iloitsevat.

 

Idea todeksi

Kokka kohti Kaarinaa. Yrittäjäpariskunta ehtii hetkeksi istahtaa myös vesibussin kannelle.

 

- Tämä uusin juttumme, vesibussi, lähti ajatuksesta, että tätä ympäröivää vesistöä pitäisi hyödyntää paremmin. Idean takana on ollut monta eri ihmistä.

Muutaman vuoden ajan ideaa kehiteltiin eteenpäin ja yrittäjät kävivät katsomassa muutamia aluksia.

- Tämä Tuula II löytyi Kolilta, Pieliseltä. Tuula liikennöi siellä saaressa olevaan lomakeskukseen. Hinkkasen perikunnalta ostimme vesibussin ja jäiden lähdettyä kesti viisi pitkää ajopäivää tuoda laiva Saimaan kanavan kautta tänne Kaarinaan, Reijo jatkaa.

 

Tuula II Aurajoessa valmiina lähtöön kohti Kaarinan Hovirintaa.


Nyt Tuula II kulkee Turusta kaupungintalon edustalta Kaarinaan, Hovirinnan rantaan. Toinen reitti kulkee Hovirinnasta Kuusiston ympäri ja edelleen Kaarinasta pääsee takaisin Turkuun. Turku-Kaarina välin pääsee 15 eurolla, Kuusiston ympäri 20 eurolla ja koko reissu maksaa 30 euroa. Vesibussissa on mahdollisuus ostaa evästä: sämpylöitä, kahvia, virvokkeita ja viikonloppuisin myös pientä lounasta.

 

Jonte, Kerttu ja Ninni vesibussin sisätiloissa hetkeä ennen lähtöä.

 

Tuula II on rakennettu vuonna 1971 Suomen Raamattuseuralle. Se liikennöi alun perin nimellä Sana ja sisätiloista löytyy pieniä muistoja laivan alkuperästä. Sillanpäiden hankittua vesibussin yritykselleen, kannelle tehtiin kunnon terassivarustus aurinkoisten säiden iloksi. Myös sisällä mahtuu matkustamaan iso joukko.

 

Alkuperäiseltä nimeltään Tuula II oli Sana ja se seilasi Suomen Raamattuseuran lipun alla.


- Vesibussiin voi ostaa myös yksityisristeilyitä. Se sopii mainiosti esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai syntymäpäiväjuhliin, Kerttu kertoo.

Yrittäjäpariskunnan lisäksi laivalla viihtyy laivakoira Ninni ja miehistöön kuuluvat kipparit Mikael Karjalainen, Karl-Johan Rosenström sekä kansimies Antti Tuominen.

- Ensi talvena on tarkoitus suorittaa itsekin kipparin paperit, Reijo sanoo.

 

Esteetön lomakeskus meren rannalla

Turun Seudun invalidiyhdistys omistaa Koivukankareen lomakeskuksen Kuusistossa. Vuonna 1946 silloinen yhdistyksen hallitus osti paikan, jonka talon nimi oli Koivukankare. Siitä paikka on alun perin saanut nimensä. Sillanpäät tulivat yrittäjiksi Koivukankareelle 2014.

- Paikka on esteetön, joten meidän yksi tärkeä asiakasryhmämme on liikuntarajoitteiset ja liikuntaesteelliset. Toiveena tietysti on, että tänne saadaan ihmisiä laidasta laitaan. Majoitustoiminta on avoimena ympäri vuoden, ravintola äitienpäivästä syyskuun puoliväliin joka päivä, talviaikaan tilauksesta, Reijo ja Kerttu kertovat.

Tiloissa järjestetään myös yksityistilaisuuksia, syntymäpäiviä ja muita juhlia. Juhlatilaan mahtuu 90 henkeä. Lisäksi Koivukankareen laituriin voi tehdä esimerkiksi päiväretken omalla veneellä ja syödä ravintolassa lounasta.

- Markkinointia täytyy tehdä ihan valtavasti. Tunnettuus ei synny hetkessä, vaan sitä täytyy tehdä pitkäjänteisesti useita vuosia. Kaikki muut palvelumme rakentuvat majoituksen varausmäärille: mitä enemmän yöpyjiä, sitä enemmän palveluita, Reijo kertoo lomakeskuksen toimintalogiikasta.