WellDonessa tehdään kerralla kuntoon

Sähköasennukset WellDone Oy pähkinänkuoressa:

  • Yritys on perustettu 2007, toimii Kaarinan Krossissa
  • Perustaja Tero Merisaari
  • Työllistää noin kymmenen vakituista sähköasentajaa
  • Liikevaihto 1,2 miljoonaa euroa vuonna 2018
  • www.sahkowelldone.fi

Yrittäjäpariskunta Tero ja Janette Merisaari

Tero ja Janette Merisaari kokevat, että työt sujuvat yhdessä, kun molemmilla on omat selkeät osaamisalueensa.

- Yrityksen alku oli klassinen, se alkoi omasta autotallista, yrittäjät Tero ja Janette Merisaari kertovat.

Lisää tilaa WellDone on hankkinut aina tarpeiden kasvaessa.

 

Yrittäjä Tero Merisaari

Yrityksen sijaintipaikka Kaarinan Krossissa on Janette ja Tero Merisaaren mielestä ihanteellinen.

- Krossiin muutimme noin kolme vuotta sitten, kun löysimme tilan, jossa voimme yhdistää varaston, toimiston, neuvottelutilat ja asentajien autoille parkkitilaa, Tero kertoo.

Tero Merisaari perusti yrityksen vuonna 2007. Hänellä on sähköasentajan tutkinto. Vaimo Janette Merisaarella taas on kaupallinen koulutus ja pitkä markkinointikokemus eri yrityksistä.

- Meillä on sopiva yhdistelmä osaamista, Tero arvioi.

Yksinyrittäjästä kasvu-uralle

Aluksi Tero teki pitkään yksin asennuksia.

- Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen oli iso riski, Janette arvioi.

Riski kuitenkin kannatti ja nyt yritys työllistää vakituisesti 10 asentajaa. Heidän mukaansa jokaisella työntekijällä on vähän oma roolinsa: kuka suunnittelee ja kuka myy asentamisen lisäksi.

WellDone tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa naapurissa sijaitsevan rakennusliike Casaneeran kanssa. Liikevaihdosta 2/3 tulee yrityksille tehtävistä projekteista, ensisijaisesti rakennusliikkeiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja loput kuluttajaliiketoiminnasta.

- Omakotirakentajien kanssa aloitamme suunnitelmista, mihin katkaisijat ja pistokkeet sijoitetaan, jotta koti toimisi. Enenevissä määrin myös valaistus on osa kodin designia ja kodin automaatio lisääntyy. Sähköala on siitä kiinnostavaa, että täällä tulee koko ajan uusia innovaatioita, joita asiakkaiden kanssa päästään tekemään ja ideoimaan, Janette kertoo innostuneesti sähköalasta.

- Jo pelkästään valon sävyjä on lukemattomia ja oikean sävyn valinnalla voi vaikuttaa huiman paljon tilan tunnelmaan, Tero jatkaa.

 

Yrittäjä Tero Merisaari
- Kaikki lähtee laadusta ja hyvästä asiakaspalvelusta, yrittäjä Tero Merisaari sanoo.


- Teemme toisten sähköliikkeiden kanssa yhteistyötä myös asentajien osalta. Jos meillä on kiirettä ja toisella hiljaisempaa, niin saamme yhteistyökumppanilta asentajan meille ja taas päinvastoin. Tosi hyvää yhteistyötä on syntynyt kumppaneidemme kanssa, Tero iloitsee.

Janette kehuu, että asentajat tuntevat yrityksen toimintakulttuurin ja osaavat toimia asiakasrajapinnassa.

- Meillä tervehditään ja osataan keskustella suoraan loppuasiakkaiden kanssa, Janette painottaa.

Kaarinassa kelpaa kasvaa

- Ei kyllä haluta Kaarinasta lähteä mihinkään, vaikka lisää tilaa lähitulevaisuudessa tarvitaankin. Täällä kaikki hoituu helposti ja moottoritietä on helppo mennä eri suuntiin asiakkaille. Myös saariston suuntaan Kaarinasta pääsee näppärästi, Janette kiittelee Kaarinaa.

 

Yrittäjä Tero Merisaari
Tulevaisuudessa tavoitteena on Tero Merisaaren mukaan kasvaa joko yritysoston tai uusien yhteistyömallien ja asiakkuuksien kautta.


Tulevaisuudessa on tarkoitus kasvaa sopivalla tahdilla.

- Seuraava askel voisi olla yritysosto, esimerkiksi joku yritys, joka tekee sukupolvenvaihdosta, Tero maalailee.

- Toinen vaihtoehto on kasvaa pikkuhiljaa uusilla yhteistyömalleilla ja asiakkuuksilla, Janette jatkaa.

Hyviä työntekijöitä on tällä hetkellä todella vaikea saada ja siitä voi muodostua myös kasvun este. Teron mukaan vapaana ei ole yhtään ja siksi yhteistyö muiden alan yritysten kanssa on erityisen arvokasta.

 

Yrittäjä Janette Merisaari

Sähköalalle tulee jatkuvasti uusia mielenkiintoisia innovaatioita, joita toteutetaan asiakkaiden kanssa, iloitsee Janette Merisaari.

- Meille tärkeää on hyvä asiakaspalvelu ja laatu. Pelkkää tuntihintaa ei kannata tuijottaa, vaan tärkeää on, että työ tulee kerralla kuntoon ja työt on tehty kunnolla, Janette tiivistää WellDonen filosofian.