Päästä varpaisiin

Kasvo- ja jalkahoitola Katariina pähkinänkuoressa: 

  • Perustettu vuonna 2008
  • Sijaitsee Kaarinan keskustassa
  • Tarjoaa jalkahoitoja, hierontaa, kosmetologisia hoitoja ja kosmetiikkaa
  • www.hoitolakatariina.com

Yrittäjä Riikka Salonen hoitolassaan

Kaarinan keskusta ja kaupunki kokonaisuudessaan on toimiva paketti, pohtii yrittäjä Riikka Salonen hoitolassaan. Tosin parkkipaikkoja keskustan yrittäjät kaipaavat kipeästi lisää.

Kasvo- ja jalkahoitola Katariinan yrittäjä Riikka Salonen valmistui 90-luvulla sairaanhoitajaksi. Äitiysvapaiden jälkeen hän työskenteli Kaarinan kaupungin kotisairaanhoidossa ikäihmisten parissa.

- Näin työssäni jatkuvasti ihmisiä, joilla oli jalkojen kanssa ongelmia. Ryhdyin opiskelemaan aikuiskoulutuskeskuksessa jalkojenhoidon ammattitutkintoa ja sen pohjalta perustin oman yrityksen, Riikka kertoo yrittäjäksi ryhtymisestään.

Hänen ensimmäiset asiakkaansa olivat Kaarinan kaupungin ostopalveluiden kautta diabetesta sairastavat henkilöt.

- Kymmenen vuotta minulla on ollut ostopalvelusopimus Kaarinan kaupungin kanssa. Alusta saakka yhteistyö Kaarinan kaupungin kanssa on sujunut oikein hyvin, hän iloitsee.

Haaveena kosmetologin työ

- Joskus nuoruudessa olin harjoittelijana kosmetologisessa hoitolassa. Siitä saakka on takaraivossani ollut haave kosmetologin työstä ja viime vuoden puolella valmistuin Turun ammatti-instituutista kosmetologiksi, Riikka kertoo.

Nyt Katariinassa on tarjolla jalkahoitojen ohella erilaisia kasvohoitoja laitehoidoilla tai perinteisesti tehtynä. Kasvojen ultraäänihoidot ja kiinteyttävät hoidot ovat suosittuja. Lisäksi tarjolla on monipuolista hierontaa.

 

Yrittäjä Riikka Salonen esittelee bambukeppihierontaa.

Bambukeppihieronta avaa lihaskireyksiä ja tehoaa erinomaisesti niskahartiaseudun ongelmiin, kertoo yrittäjä Riikka Salonen.

- Klassisen niskahartiahieronnan lisäksi teen bambukeppi- ja kuumakivihierontoja, Riikka esittelee erimittaisia lihaskireyksiä avaavia bambukeppejä ja kuumakiviä.

Kauneudenhoitoalalla uutta tulee jatkuvasti ja etenkin kosmetiikassa on valtavasti valinnanvaraa.

- Nyt en suunnittele lisäopintoja, mutta esimerkiksi tuotteiden valitsemiseen käytän runsaasti aikaa, sillä vaihtoehtoja on niin paljon. Sekä kosmetiikan että hoitojen valinnassa tärkein kriteerini on, että pidän niitä myös itse hyvinä ja turvallisina, Riikka kertoo filosofiastaan.

 

Yrittäjä Riikka Salonen tuotehyllyjen edessä.

Riikka Salosen mukaan kosmetiikkavalikoimaa on tarjolla niin paljon, että niihin perehtyminen ja hyvien tuotteiden valitseminen vaatii aikaa.

Ennakko-olettamuksista poiketen, yrityksen asiakaskunnasta puolet on miehiä.

- Erityisesti nuoret miehet ovat kasvava asiakasryhmä kosmetologisissa hoidoissa. Miehet ovat yhtä lailla kiinnostuneita ulkonäöstään ja hyvinvoinnista kuin naisetkin, Riikka valaisee.

Lisää parkkipaikkoja

Yrittäjyydestä Riikalla on nyt yli kymmenen vuoden kokemus. Varsinkin yrittäjyyden alkuaikoina eteen tuli monia asioita, joihin tarvittiin neuvoja ja apuja. Hän kokee, että apua on aina löytynyt, kun on vain rohkaistunut kysymään.

- Esimerkiksi verottajalta saa hyvin neuvoja tarvittaessa. Ja onhan tässä koko lähisuku ollut eri tavoin apuna: niin mies, lapset kuin oma äitikin, Riikka naurahtaa.

Yrittäjäksi ryhdyttyään hän huomasi monia palkkatyön etuja, joita oli aiemmin pitänyt itsestäänselvyytenä, kuten kuukausipalkka.

- Sairaanhoitoajan työstä kaipaan erityisesti työkavereita. Onneksi teemme tiivistä yhteistyötä naapuriyrittäjien kanssa. En vaihtaisi palkkatyöhön, Riikka toteaa.

Kaarinan palvelut ja keskusta saavat häneltä kehuja ja kiitosta. Yksi asia häntä kuitenkin kismittää.

- Parkkipaikkoja on aivan liian vähän. Minullakin käy asiakkaita, joilla on liikuntarajoitteita. Heille kävely kaukana sijaitsevalta parkkipaikalta on lähes mahdotonta, hän harmittelee ja toivoo asiaan parannusta.