Kuukauden yritys 11/2016:

Okaria Oy
– tuotteita rakentamiseen

Pähkinänkuoressa:

  • Okaria Oy on perustettu 1977
  • työllistää 9 hlö henkilöä, 2 omistajaa 
  • liikevaihto n 6 M€ 
  • palkittiin Suomen Yrittäjät kuntakohtaisella yrittäjäpalkinnolla lokakuussa 2016
  • www.okaria.fi

 

Okaria Oy 

Okaria on merkittävä rakennusalan kumppani Suomen monipuolisimman rakentamisen tuotteiden valikoiman omistajana. Yritys täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja on sijainnut koko toimintansa ajan Kaarinassa. Osoite vain on yrityksen muutosten mukana vaihtunut. Omistaja ja toimitusjohtaja Terhi Nyman sanookin: ”Kaarina on ihan upea paikka olla! Tämä on yrityksen kannalta hyvä sijainti. Henkilökohtaisesti hoidan lähes kaikki asiat Kaarinassa.” Ostamalla suomalaiselta, paikalliselta toimijalta hyvinvointi lisääntyy.

Ohjenuorana yrityksen toiminnassa on: ”Oikeat tuotteet, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Suomen lisäksi laaja valikoima Okarian "Tuotteita rakentamiseen" löytyy myös Okarian Viron, Latvian ja Liettuan jälleenmyyjien valikoimasta Baltian rakennusmarkkinoiden hyödyksi. Okaria-tuotteita matkaa säännöllisesti myös Ruotsin, Norjan, Islannin ja Puolan rakennusmarkkinoille sekä kokemusta löytyy niin ikään viennistä Israeliin, Saudi-Arabiaan, Tsekkeihin, Espanjaan sekä Venäjälle. ”Meidät tunnetaan siellä missä pitää”, sanoo toimitusjohtaja.

Omistaja Terhi Nyman on ollut tauotta mukana Okarian toiminnassa nyt 20 vuotta. Rakennusalasta hän sanoo, että alussa olo oli kuin Liisalla Ihmemaassa. Toisaalta miesvaltaisella alalla on verkoston rakentamisessa ollut naiseudesta etua. Terhi Nyman puhuu yrittämisestä ja johtamisesta innostuneesti, samaan pakettiin sujahtavat yrityksen ja henkilöstön johtaminen. Halu kehittää omaa bisnestä antaa innon yrittämiseen. Toimitusjohtajana Terhillä onkin halua ”rymistellä”, Okariassa työt tehdään hänen sanojensa mukaan rock´n rollin rytmiin ja tulokset saavutetaan hyvällä bändillä. Okarian toiminta on kymmenkertaistunut 20 vuoden aikana.

Työntekijöitä yrityksellä on tällä hetkellä 9, välillisesti työllistävä vaikutus on kuitenkin paljon suurempi. Okaria tarvitsee toimiakseen mm. sopimusvalmistusta, markkinointia, tilitoimistoa, henkilöstöhallintaa ja logistisia palveluita. Kotimaisuusastetta nostetaan aina, kun se on mahdollista. Uusinta on rymättyläläinen sidelangan toimittaja.

Kurinalainen, mutta rokkaava yrityskulttuuri on saattanut Okarian pian Terhi Nymanin vuonna 1996 asettamaan tavoitteeseen: ”Mitä meillä oli ennen? Kun meillä ei ollut Okariaa.”

Okaria Oy